Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

«Τρελά» λεφτά στα θαλασσοδάνεια ΝΔ και ΠΑΣΟΚ: Δεν ξεχρεώνουν ούτε σε έναν αιώνα!

Η πολύ βρώμικη ιστορία των θαλασσοδανείων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ έρχεται ξανά στην επιφάνεια, καθώς το ζήτημα είναι πολύ σοβαρό. Το πόρισμα που κατέθεσε στους οικονομικούς εισαγγελείς ο καθηγητής Τραπεζικής Οικονομικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και πραγματογνώμονας Γεράσιμος Σαπουντζόγλου αποδεικνύει το μεγάλο πάρτι που είχε στηθεί.

Σύμφωνα με τα συμπεράσματα που κατέθεσε ο εμπειρογνώμονας, το εκτιμώμενο συνολικό κόστος της Ελληνικής κοινωνίας (από κρατική χρηματοδότηση και τρέχουσες οφειλές σε τραπεζικό σύστημα/χρέος ανακεφαλαιοποίησης) ξεπερνά το 1 δισεκατομμύριο ευρώ και τείνει αυξητικά, μια και το χρέος παραμένει καθώς τα τοκοχρεολύσια τρέχουν κι αυτά.

Σύμφωνα με τα παραπάνω, η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ για να ξεχρεώσουν τις οφειλές τους θα χρειάζονταν πάνω από έναν αιώνα, ενώ είναι εντυπωσιακή η… απάθεια με την οποία η Τράπεζα της Ελλάδος παρακολουθούσε το πάρτι που είχε στηθεί με τα «θαλασσοδάνεια» των κομμάτων και τον… χαλαρό τρόπο που αυτά δίνονταν.

Από τα συμπεράσματα προκύπτει ότι όλες οι τράπεζες έχουν καταγγείλει τα δάνειά τους με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, ενώ η αγωγή της Τράπεζας Πειραιώς κατά της ΝΔ ήταν μόνο η αρχή.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν στα χέρια τους οι οικονομικοί εισαγγελείς τα κόμματα είχαν λάβει ως κρατική χρηματοδότηση από το 2001 έως το 2015 634.358.114,94 ευρώ, εκ των οποίων: ΝΔ: 260.306.503,29 ευρώ (ή 41,04% του συνόλου). ΠΑΣΟΚ: 254.612.335,22 (ή 40,14% του συνόλου).

Σοκαριστικά είναι τα στοιχεία για τις οφειλές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Συγκεκριμένα: Οφειλές ΠΑΣΟΚ μέχρι 31/12/2016: Συνολικά: 199.650.301,65 ευρώ (ή 45,4% των συνολικών οφειλών των κομμάτων). Οφειλές ΝΔ μέχρι 31/12/2016: Συνολικά: 223.255.899,39 ευρώ, (ή 50,8% των συνολικών οφειλών των κομμάτων). (Τα δύο κόμματα -ΠΑΣΟΚ και ΝΔ- αντιπροσωπεύουν το 96,2% των συνολικών οφειλών των κομμάτων).

Ο κ. Σαπουντζόγλου υποστηρίζει: «Οι διαχρονικά εξελιχθείσες οφειλές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ προκάλεσαν ζημίες στις δανειοδοτήσασες τράπεζες, με αποτέλεσμα να συμβάλουν, στο μέτρο που τους αναλογεί, στην ανάγκη ανακεφαλαιοποίησης αυτών λόγω ανάλωσης των εποπτικών τους κεφαλαίων. Συνέπεια αυτής της κατάστασης ήταν να προκληθούν περαιτέρω ζητήματα αναφορικά με την διασφάλιση των συμφερόντων των μετόχων, αλλά και των λοιπών πιστωτών αυτών των τραπεζικών ιδρυμάτων».

Και όμως, αυτά τα δύο καταχρεωμένα (και όχι μόνο στον οικονομικό τομέα) κόμματα εξακολουθούν να παριστάνουν τους εγγυητές της σταθερής πολιτικής και κοινωνικής ζωής του Τόπου. «Φέσωσαν» τις τράπεζες που τους δάνεισαν, οδήγησαν την Πατρίδα και τον Λαό στην μέγγενη των Μνημονίων και παρέδωσαν τις τύχες της Χώρας στα χέρια του εθνομηδενιστικού ΣΥΡΙΖΑ και των «χρήσιμων ηλιθίων» των ΑΝΕΛ, προκειμένου να ολοκληρωθεί η καταστροφή της Ελλάδας. Περισσότερο από ποτέ άλλοτε, η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ αναδεικνύεται ως η μόνη Εθνική Πολιτική Επιλογή, για κάθε συνειδητοποιημένο Έλληνα Πατριώτη.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/trela-lefta-sta-thalassodaneia-nd-kai-pasok#ixzz5S3eJsxLy

Exit mobile version