Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Οι αλήθειες της Χρυσής Αυγής πονάνε τον συστημικό ΣΥΡΙΖΑ – ΒΙΝΤΕΟ

YouTube Poster

Τα έργα και τις ημέρες του συστημικού ΣΥΡΙΖΑ αποκάλυψε η Βουλευτής Β΄ Αθηνών, Συναγωνίστρια Ελένη Ζαρούλια στην τελευταία συνεδρίαση της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου.

Κατά την διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου για τα υδατοδρόμια η Συναγωνίστρια Ζαρούλια ανέδειξε την άκρως νεοφιλελεύθερη και καπιταλιστική υφή των κυβερνητικών νομοσχεδίων, αφού οι Συριζαίοι ενδυόμενοι τον μανδύα του κομμουνιστή εξυπηρετούν τα εγχώρια και διεθνή μεγάλα οικονομικά συμφέροντα.

Στις απτές αποδείξεις και τα επιχειρήματα που έφερε η Ελένη Ζαρούλια, απάντησε με παραλήρημα ο Συριζαίος προεδρεύων της Επιτροπής, Δρίτσας ο οποίος πήρε τον λόγο μετά την τοποθέτηση της Βουλευτού για να μιλήσει για… τον αντικαπιταλισμό του Χίτλερ!

Ακολουθεί ολόκληρη η τοποθέτηση:

“Ο Λαϊκός Σύνδεσμος – Χρυσή Αυγή, η τρίτη πολιτική δύναμη της Χώρας όπου έχει ψηφιστεί πάνω από μισό εκατομμύριο ψηφοφόρων, αλλά μία κλίκα του κλεπτοκρατικού τόξου έχει φροντίσει να εξαφανίσει με σταλινοφασιστικές διαδικασίες από την δημόσια ζωή της Χώρας, έχει να πει τα ακόλουθα εις ότι αφορά το σχέδιο νόμου για θέματα υδατοδρομίων, αστικών οδικών μεταφορών και λοιπές διατάξεις.

Συνεχίζοντας την ολέθρια για τα Εθνικά και οικονομικά συμφέροντα του Ελληνικού Λαού νεομνημονιακή (και όχι φυσικά μεταμνημονιακή) πολιτική σας, εσείς οι δήθεν επαναστάτες ενάντια στο κεφάλαιο και στην καταπίεση των λαών φέρνετε προς ψήφιση στη βουλή άλλο ένα νομοσχέδιο νεοφιλελεύθερης και απολύτου καπιταλιστικής κοπής, εξυπηρετώντας πλήρως και ολοκληρωτικά τις προσταγές των υπερατλαντικών και μη αφεντάδων σας.

Και τα ως άνω γίνονται αμέσως αντιληπτά, μόλις εντρυφήσουμε στις διατάξεις του παρόντος νομοσχεδίου: Στο πρώτο από τα τρία μέρη του νομοσχεδίου προβλέπεται η δυνατότητα αδειοδότησης για την ίδρυση, λειτουργία και εκμετάλλευση αεροδρομίων επί των υδάτινων επιφανειών (υδατοδρομίων), καταργώντας τον παλιότερο νόμο 4146/2013, πράγμα που δείχνει ότι συνεχίζετε συν τοις άλλοις και την μεταπολιτευτική τακτική της συνεχούς αντικατάστασης νόμων άλλων κυβερνήσεων με νομοσχέδια που είναι στα μέτρα των δικών σας ιδεοληψιών και προς το μεγαλύτερο συμφέρον των αφεντικών σας.  Το νομοσχέδιο φυσικά περιέχει και ορθές διατάξεις, στον βαθμό που αφορούν τα τεχνικά ζητήματα και τα ζητήματα υποδομών για την λειτουργία υδατοδρομίων, ωστόσο έρχεται σε πλήρη αντίθεση με το συμφέρον του Ελληνικού Λαού, όπως θα καταδείξουμε στη συνέχεια. Έτσι, ορθά προβλέπεται ότι θα πρέπει να υπάρχουν οι κατάλληλες υποδομές σε λιμενικές και κτιριακές εγκαταστάσεις, προκειμένου να λειτουργούν τα υδατοδρόμια με τον βέλτιστο και ασφαλέστερο τρόπο. Το ότι προβλέπεται διαχωρισμός επιβατών εντός και εκτός Σένγκεν στα υδατοδρόμια εισόδου-εξόδου προκαλεί κλαυσίγελο. Αφού  δεν είσαστε ικανοί ή μάλλον δεν θέλετε να αντιμετωπίσετε τις λαθρομεταναστευτικές ροές προς τη χώρα μας, ο διαχωρισμός των επιβατών εντός και εκτός Σενγκεν σας μάρανε!

Προβλέπεται, και ως προς το σημείο αυτό ορθά, ότι η άδεια ίδρυσης υδατοδρομίου χορηγείται μόνο σε δημόσιο φορέα ή και σε ΟΤΑ με κοινή απόφαση των αρμόδιων υπουργών. Ορθά επίσης προβλέπεται ότι με την άδεια μόνον ίδρυσης υδατοδρομίου δεν επιτρέπεται η λειτουργία του χωρίς την απαραίτητη άδεια λειτουργίας. Στη συνέχεια όμως, αφού διαχωρίζετε πλέον την άδεια ίδρυσης από την άδεια λειτουργίας, κατά την γνωστή μέθοδο του σαλαμιού, δίνετε τη δυνατότητα να χορηγηθούν οι άδειες λειτουργίας όχι μόνο σε δημόσιους φορείς όπως λιμενικά ταμεία ή οργανισμούς λιμένος (που και αυτούς τους ξεπουλήσατε) ή ΟΤΑ, αλλά και σε ΙΔΙΩΤΕΣ, με το πρόσχημα της επενδυτικής ευελιξίας και της προσέλκυσης επενδυτών, καθώς και την προώθηση συνεργειών τύπου ΣΔΙΤ (συμπράξεις Δημοσίου και ιδιωτικού τομέα). Και μάλιστα αυτό σε δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς και φυσικά πρόσωπα που έχουν έδρα τους την Ελλάδα ή την Ε.Ε. Ουσιαστικά πρόκειται για ένα εκ των προτέρων ξεπούλημα των αδειών λειτουργίας των υδατοδρομίων σε ιδιώτες κεφαλαιοκράτες, γιατί εκεί είναι το οικονομικό συμφέρον.

Όπως αναφέρεται επίσης ρητά, το γεγονός του ξεπουλήματος τονίζεται από την διάταξη που προβλέπει την ίδρυση και λειτουργία υδατοδρομίων από το δημόσιο μόνον εφόσον δεν υπάρχει άλλος ενδιαφερόμενος φορέας, κοινώς τα «φιλέτα» θα τα πάρουν οι ιδιώτες και τις άγονες γραμμές το δημόσιοΚαι αυτό ακριβώς επιβεβαίωσε με την παράτυπη παρέμβαση του υπουργού ως προς τον κανονισμό λειτουργίας της Επιτροπής, γιατί δεν επιτρέπεται να παρεμβάλλεται ο υπουργός – μιλάει στο τέλος- αλλά ήθελε να σηκωθεί να φύγει, τον ενδιέφερε μόνο τι θα η Νέα Δημοκρατία και το κόμμα του. Το επιβεβαίωσε λοιπόν αυτό που σας λέμε και ο ίδιος ο υπουργός στην παρέμβαση που έκανε.

Οι άδειες ίδρυσης και λειτουργίας των υδατοδρομίων θα χορηγούνται από το τμήμα εναέριων μεταφορών της γενικής γραμματεία μεταφορών, πράγμα που σημαίνει ότι θα έχετε κεντρική διαχείριση στο θέμα του ξεπουλήματος των αδειών λειτουργίας τους. Το δε παράβολο των 2.500 ευρώ που καταβάλλεται για την εξέταση φακέλου αδειοδότησης και των 500 ευρώ για την διεξαγωγή νέων επιθεωρήσεων καθώς και τα πρόστιμα για τις παραβάσεις ύψους επίσης 2.500 ευρώ αποτελούν καραμέλες για τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα της διαπλοκής. Ιδρύεται επίσης επιτροπή υδατοδρομίων, λες και δεν μπορούν να εποπτεύονται τα θέματα αυτά από υφιστάμενες επιτροπές, για να βολέψετε και άλλους ημέτερους ενόψει των εκλογών.

Η δυνατότητα διαμόρφωσης των τιμολογίων χωρίς περιορισμούς από Κ.Υ.Α. από τον φορέα λειτουργίας του υδατοδρομίου για εξασφάλιση της βιωσιμότητας τους, αποτελεί μια καθαρά νεοφιλελεύθερη επιλογή που είναι σαφές ότι θα δημιουργήσει την δημιουργία καρτέλ και στον τομέα αυτό, όπως και στις τηλεπικοινωνίες, στην ενέργεια, στα καύσιμα και στα τρόφιμα όπου ο δήθεν ελεύθερος ανταγωνισμός δεν επέφερε τα αναμενόμενα αποτελέσματα, αλλά μάλλον τα αντίθετα με αθρόες αυξήσεις τιμολογίων. Στους ναύλους επίσης επιβάλλεται τέλος ύψους 5% υπέρ του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, δήθεν για την χρηματοδότηση κατασκευής υδατοδρομίων, τα ηλεκτρονικά συστήματα και τον εξοπλισμό των υπηρεσιών, καθώς και την επιδότηση γραμμών υδροπλάνων σε προορισμούς απομακρυσμένων νησιών ή περιορισμένης επιβατικής κίνησης. Δηλαδή όχι μόνο θα εκμεταλλεύονται κατά το δοκούν οι ιδιώτες τα υδατοδρόμια και τις πτήσεις, αλλά θα επιδοτούνται κιόλας από το κράτος, αυτό μας λέτε.

Για την υποχρέωση κατάλληλης εκπαίδευσης του προσωπικού των υδατοδρομίων φυσικά και δεν μπορεί να έχει κανείς αντίρρηση. Είναι κάτι το αυτονόητο. Επίσης, θέματα ορισμού υδάτινων πεδίων από το Πολεμικό Ναυτικό και οι υποχρεώσεις του κυβερνήτη αεροσκάφους καθώς και λοιπά θέματα ασφαλείας αλλά και το προβλεπόμενο ηλεκτρονικό σύστημα παρακολούθησης αδειών υδατοδρομίων  επίσης για εμάς είναι αυτονόητα και ορθό να ορίζονται ρητά. Είναι σαφές ότι οι ανάγκες υποδομών για τα υδατοδρόμια έχουν συγκριτικά πλεονεκτήματα έναντι των συμβατικών αεροδρομίων που απαιτούν δαπανηρές υποδομές. Όμως, εντύπωση προκαλεί ότι στην αιτιολογική έκθεση «εκθειάζονται» τα υδατοδρόμια πρωτίστως ως δυνατότητα ενίσχυσης του τουριστικού προϊόντος της χώρας μας και όχι τόσο ως ενίσχυση της νησιωτικότητας και για την άρση της απομόνωσης καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, την διασύνδεση απομακρυσμένων περιοχών χωρίς ή με ελάχιστες εναλλακτικές μεταφορικές υποδομές με τα αστικά κέντρα κλπ. για ανάγκες επείγουσας και έκτακτης ανάγκης, μεταφοράς αγαθών και επιβατών. Το τελευταίο από ό,τι φαίνεται έρχεται σε δεύτερη μοίρα, προϊδεάζοντάς μας για το τι μέλλει γενέσθαι.

Στο δεύτερο μέρος του νομοσχεδίου περιλαμβάνονται διατάξεις που επανακαθορίζουν το θεσμικό πλαίσιο ανάθεσης μεταφορικού έργου των δημοσίων αστικών οδικών μεταφορών επιβατών, βάσει της ενωσιακής νομοθεσίας, και αφορούν τις αστικές αλλά κυρίως τις υπεραστικές συγκοινωνίες. Συγκεκριμένα, προβλέπει τις διαδικασίες επιλογής των σχημάτων που θα τις παρέχουν καθώς και τον τρόπο λειτουργίας τους, με βάση κοινοτικές οδηγίες. Πρακτικά, παρέχεται η δυνατότητα απευθείας ανάθεσης αντί εκπόνησης διαγωνισμού έργου αστικών συγκοινωνιών (ΚΤΕΛ) σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης. Επίσης, προβλέπεται και η λήψη έκτακτων μέτρων όπως η ανάθεση των δημοσίων αστικών μεταφορών επιβατών χωρίς διαγωνισμό σε τρίτο. Αυτό προβλέπεται με την δικαιολογία της συνεχούς, ομαλής και απρόσκοπτης παροχής υπηρεσιών μεταφοράς επιβατών, αλλά στην ουσία ενισχύει την αδιαφάνεια στον τομέα των μεταφορών και προϊδεάζει στην εξυπηρέτηση «υμετέρων» οικονομικών συμφερόντων.

Στο τρίτο και τελευταίο μέρος του νομοσχεδίου τροποποιούνται διατάξεις του ν.4233/2014 σχετικά με τη λειτουργία της Εθνικής Αρχής Συντονισμού Πτήσεως. Αυξάνεται η θητεία των μελών της επιτροπής σε πενταετή από τριετή και αυξάνεται από 15 σε 23 ο αριθμός των εργαζομένων που απασχολούνται στην Αρχή με σχέση εξαρτημένης εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου και από 1 σε δύο ο αριθμός των νομικών συμβούλων της Αρχής. Η δε πρόσληψή τους γίνεται χωρίς να απαιτείται εγκριτική απόφαση της επιτροπής της ΠΥΣ 33/2006. Αν αυτό δεν σημαίνει βόλεμα δικών σας ανθρώπων ενόψει των επερχόμενων εκλογών, τότε τι σημαίνει;

Επειδή το νομοσχέδιο διακατέχεται μεν από μια σειρά ορθών διατάξεων που αφορούν όμως μόνο το τεχνικό σκέλος της λειτουργίας των υδατοδρομίων, αλλά επί της αρχής εξυπηρετεί όχι το συμφέρον του δημοσίου και του Ελληνικού Λαού, αλλά των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων εντός και εκτός Ελλάδος, για τον λόγο αυτό επί της αρχής του νομοσχεδίου δηλώνουμε ότι το καταψηφίζουμε”.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/oi-alhtheies-ths-chrushs-aughs-ponane-ton-susthmiko-suriza-binteo#ixzz5S8WDL8dA

Exit mobile version