Ορισμένες αρχές διεξαγωγής του πολιτικού πολέμου, όπως η επιλογή του τελικού Αντικειμενικού Σκοπού κι’ η εμμονή μας σ’ αυτόν, έχουν αντέξει άφθαρτες στην δοκιμασία του χρόνου και της Ιστορίας.
Άλλες ιδέες ενέργειας δεν άντεξαν στο ιστορικό γίγνεσθαι. Για παράδειγμα εάν αγνοήσουμε σήμερα το τεράστιο δυναμικό των «Πληροφοριακών Επιχειρήσεων», την ισχύ του Διαδικτύου και την στρατηγική φύση των ΜΜΕ, που αντανακλούν σε κάθε τύπο πολιτικής δράσης, μπορεί να περιπέσουμε σε τραγικά σφάλματα μονομέρειας, γνωστικής πενίας και υπεραπλούστευσης. Δεν πρέπει ν’ αγνοήσουμε την ωμή πραγματικότητα, δηλαδή ότι: προσαρμοστικοί και σκεπτόμενοι αντίπαλοι εύλογα θα επιδιώξουν πεδία αντιπαράθεσης ευνοϊκά γι’ αυτούς, μέσα στα οποία θα επιδιώξουν να μας εμπλέξουν εξοντωτικά. Εάν σταματήσουμε να επαγρυπνούμε, τότε διακινδυνεύουμε έναν ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ σε βάρος μας αιφνιδιασμό!
«Αύριο», θα επικρατήσει ένα νέο σύνολο όρων και απαιτήσεων. Στην πραγματικότητα, οι νέοι όροι και τα νέα πολιτικά περιβάλλοντα προκύπτουν ήδη και βρίσκονται σ’ εντατική ζύμωση. Η καλύτερη φραγή για την οποιαδήποτε αμέλεια, αλαζονεία, αδιαφορία ή επιπολαιότητα εκ μέρους μας, είναι η υποχρέωσή μας να επιζητούμε την μάθηση με μελέτη, γνώση και εμπειρία και να εκμεταλλευτούμε τις αποκαλυπτικές σχετικές ιδέες και τις νέες τεχνολογίες, ώστε έτσι να μπορούμε να είμαστε κύριοι του μέλλοντός μας, διατηρώντας συνάμα εκείνες τις θεμελιώδεις αρχές που παραμένουν σταθερές στο πέρασμα του χρόνου.
H κατάργηση ποικίλων διαχρονικών αρχών της πολιτικής πρακτικής εξ αιτίας ενός πρόσκαιρου εντυπωσιασμού είναι επιπόλαια και λαθεμένη, ενώ μας κατευθύνει σε άστοχες πρακτικές. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ποτέ ότι: «Η ακλόνητη πίστη στην ανώτερη αλήθεια των μακρόχρονα δοκιμασμένων αρχών θα μας εμποδίσει να ξεχάσουμε πως παρά την δύναμη των αρχικών εντυπώσεων τους, τα στιγμιαία φαινόμενα είναι κατώτερης ισχύος και εξανεμίζονται μπροστά στην στέρεα αντίσταση».
Το πολιτικό δόγμα μας πρέπει να εκφράζει συνοπτικά την συλλογική αντίληψη σχετικά με το πώς διευθύνεται από το Κίνημά μας ο Πολιτικός Πόλεμος. Το δόγμα ενός μαχόμενου πολιτικού οργανισμού για την πολιτική σύγκρουση αποτελεί την «κεντρική ιδέα δράσης» του. Άρα για να είναι ισχυρό πρέπει να αφορά στις διαχρονικές αρχές του πολιτικού πολέμου, ενώ για να είναι αποτελεσματικό πρέπει να είναι αρκούντως ελαστικό, ώστε να επιδέχεται την κατάλληλη μεταλλαγή, σύμφωνα με την εκάστοτε επελθούσα αλλαγή στην κάθε περίσταση.
Στην ύπατη σχέση της με την ανθρώπινη αντίληψη, αυτή η Κεντρική Ιδέα Δράσης ή αλλιώς το «Δόγμα για την πολιτική σύγκρουση», δεν είναι τίποτα άλλο από την κοινή λογική του Εθνικιστή Πολιτικού Στρατιώτη – δηλαδή, η δράση προσαρμοσμένη στην περίσταση, με βάση την Πίστη και γνώμονα τον Μεγάλο Σκοπό, της Εθνικής Αναγέννησης και της Κοινωνικής Ανασυγκρότησης. Ένα πράγματι αποτελεσματικό δόγμα εξηγεί πώς αναμένουμε να δράσουμε και να εκφραστούμε, με βάση την προηγούμενη εμπειρία και συνάμα την κάλλιστη δυνατή εικασία σχετικά μ’ αυτό που βρίσκεται μπροστά μας, στο εγγύς ή απώτερο μέλλον.
Δηλαδή το επιτυχημένο δόγμα για την πολιτική σύγκρουση:
*Παρέχει την σύνδεση μεταξύ της έρευνας, της θεωρίας, της ιστορίας, του πειραματισμού και της πρακτικής
*Συγχωνεύει σ’ έναν συμπαγή κορμό την γνώση και την εμπειρία, έτσι ώστε αυτός ο κορμός να μπορεί να εφαρμοστεί καίρια και δυναμικά.
*Παρέχει κοινή αντίληψη, κατανόηση και κοινή γλώσσα, που μας επιτρέπουν να συναρθρώσουμε σαφώς και περιληπτικά το τι ακριβώς πρέπει να ολοκληρώσει ως αποστολή του ο κάθε Συναγωνιστής, ο κάθε ξεχωριστός φορέας του Κινήματος.
Δηλαδή το Δόγμα αποτελείται από εκείνες τις θεμελιώδεις αρχές με τις οποίες οι δυνάμεις του Κινήματος κατανοούν την διαρκή και τρέχουσα πραγματικότητα και κατευθύνουν τις δράσεις τους για να υποστηρίξουν τους αντικειμενικούς μας σκοπούς.
Το Δόγμα είναι επιτακτικό αλλά απαιτεί κρίση στην εφαρμογή του. Πρέπει να παρέχει μιαν γενική ιδέα δράσης, μια φιλοσοφία γύρω από το πώς διεξάγει τον αγώνα του το Κίνημα. Για να επιτευχθεί αυτό το ζητούμενο, το δόγμα πρέπει να εναρμονίσει, να διευθετήσει και να συνταιριάξει τις απαιτήσεις με τα διαπιστωμένα πλεονεκτήματα των δυνάμεών μας.
Το Κίνημα δρα κάλλιστα μόνον όταν εκμεταλλεύεται τις καταδειχθείσες κι αντιληπτές δυνατότητές του.
Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/pujida-idewn-gia-to-sugchrono-dogma-tou-ethnikistikou-politikou-agwna#ixzz5SEOYYMx2