Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Merde alors! Η ιστορία μιας φράσης

Merde alors! Η ιστορία μιας φράσης

Σχόλιο στην εφημερίδα “Χρυσή Αυγή”

Σαλβίνι κατά Ξαβιέ Μπετέλ

Απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου ο ηγέτης της Λέγκα του Βορρά Σαλβίνι είπε: «Άκουσα κάποιον να λέει πως χρειαζόμαστε τη μετανάστευση επειδή ο πληθυσμός γερνάει. Βλέπω τα πράγματα εντελώς διαφορετικά», πρόσθεσε ο Σαλβίνι κατά τη συνεδρίαση για να συνεχίσει το σφυροκόπημα… Εσείς στο Λουξεμβούργο (ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου είναι gay) μπορείτε να έχετε ανάγκη για Αφρικανούς, εμείς στην Ιταλία θέλουμε να βοηθήσουμε τα παιδιά μας να κάνουν παιδιά. Δεν θέλουμε να έχουμε νέους σκλάβους για να αντικαταστήσουν τα παιδιά που δεν κάνουμε».

Καθώς τα σχόλια μεταφράζονταν από τους διερμηνείς, ο υπουργός Εξωτερικών και Μετανάστευσης του Λουξεμβούργου Ζαν Άσελμπορν καθώς ο Σαλβίνι μιλούσε, τελικά διέκοψε τον Ιταλό λέγοντας αγανακτισμένος στα γαλλικά «Allez, allez, allez» (μετάφραση: «πήγαινε, πήγαινε, πήγαινε»)…

«Στο Λουξεμβούργο είχαμε δεκάδες Ιταλούς μετανάστες. Ήρθαν ως πρόσφυγες και εργάσθηκαν στο Λουξεμβούργο ώστε να μπορείτε εσείς στην Ιταλία να έχετε χρήματα για να πληρώσετε για τα παιδιά σας», είπε στα γαλλικά και τελείωσε αναφωνώντας «Merde alors!» (μετάφραση: «Λοιπόν σκατά!»).

Η φράση “merde alors” έχει μια πολύ βαριά ιστορία και πραγματικά η χρησιμοποίησή της από τον υπουργό του Λουξεμβούργου, προκειμένου να υπερασπιστεί την ομοφυλόφιλη ταυτότητα του πρωθυπουργού του είναι πέρα για πέρα προκλητική και φυσικά άστοχη!

Eίναι μία φράση Δόξας και Τιμής. Συγκεκριμένα όταν η μάχη του Βατερλώ είχε πλέον κριθεί, ζήτησαν οι Άγγλοι και οι Πρώσσοι από τα τελευταία υπολείμματα της αυτοκρατορικής φρουράς του Ναπολέντα να παραδοθούν και ο διοικητής τους Στρατηγός Καμπρόν αρνήθηκε απαντώντας με την φράση: “merde alors”.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/merde-alors-h-istoria-mias-frashs#ixzz5SQ2wXhCB

Exit mobile version