Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Απόγονοι των Αρχαίων Ελλήνων οι σημερινοί Έλληνες

Απόγονοι των Αρχαίων Ελλήνων οι σημερινοί Έλληνες

Άρθρο από την εφημερίδα “Χρυσή Αυγή”

Ο καθηγητής Σπένσερ Γουέλς είναι ίσως ο κορυφαίος γενετιστής στον κόσμο. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το παρακάτω απόσπασμα από συνέντευξη που έδωσε στο παρελθόν σε ελληνικό έντυπο: «H Ελλάδα είναι ένα από τα μέρη της Γης που ενδιαφέρουν ιδιαίτερα τον Σπένσερ Γουέλς και τους συνεργάτες του. H έρευνα στο DNA των εδώ πληθυσμών θα ξεκινήσει του χρόνου, δεν έχουν όμως επιλέξει ακόμα σε ποιο μέρος. Αυτό θα το αποφασίσουν οι ερευνητές του κέντρου που καλύπτει αυτή την πλευρά της Ευρώπης.

«Με ενδιαφέρει πολύ να βρω την εξάπλωση των πληθυσμών από την Ελλάδα σε άλλα μέρη, πώς επηρέασαν οι Έλληνες τον υπόλοιπο κόσμο. Θα μελετήσουμε επίσης τα γενετικά ίχνη που άφησε ο στρατός του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην Ασία, ξεκινώντας το φθινόπωρο την έρευνα στο Αφγανιστάν». Αυτό λοιπόν, που κυρίως απασχολεί τον καθηγητή Γουέλς δεν είναι εάν η καταγωγή των σημερινών Ελλήνων προέρχεται από τους αρχαίους Έλληνες, αλλά η εξάπλωση των Ελληνικών πληθυσμών έξω από την χώρα.

Αυτό πολύ απλά σημαίνει ότι θεωρεί δεδομένο ότι ο ενταύθα πληθυσμός έχει άμεση σχέση με τους Αρχαίους Έλληνες.

Μόνο 15% οι τούρκοι στην Τουρκία!

Οι σημερινοί κάτοικοι της Μικράς Ασίας είναι σαφώς εκτουρκισμένοι και εξισλαμισμένοι απόγονοι των αρχαίων λαών της περιοχής και προηγουμένων μεταναστεύσεων από τα Βαλκάνια, τον Καύκασο, την Εγγύς και Μέση Ανατολή. Οι πραγματικοί Τούρκοι που εισέβαλλαν στην Μικρά Ασία (Τουρκομάνοι, Σελτζούκοι κι Οθωμανοί) αποτελούν μειοψηφία.

Το γενετικό τους αποτύπωμα, σήμερα, με βάση την μελέτη των Cinnioglu et al (2004) ανιχνεύεται στις απλοομάδες αλταϊκής προέλευσης Ν (4%) και μογγολικής όπως οι C,O,Q (αθροιστικά 3,5%). Συνολικά κάπου 7,5% μογγολικό αίμα. Αν τώρα, θεωρήσουμε ότι οι απλοομάδες αυτές στις σημερινές κεντροασιατικές, τουρανικές, αλταϊκές, μογγολικές και γενικά τουρκόφωνες εθνότητες (Κιργίζιους, Καζάκους, Ουζμπέκους κλπ) δεν είναι 100% αλλά κυμαίνονται από 20-70% μπορούμε να υποθέσουμε οτι οι μεσαιωνικές τουρκόφωνες ομάδες εισβολής πρέπει να είχαν 40-50% τις παραπάνω απλοομάδες, συνεπώς μια αδρή εκτίμηση της πραγματικής γενετικής συμμετοχής τους στο σημερινό μικρασιατικό πληθυσμό ευρίσκεται στο 15%.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/apogonoi-twn-archaiwn-ellhnwn-oi-shmerinoi-ellhnes#ixzz5Snlfa3CS

Exit mobile version