Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Δραστηριότητες Τοπικών: Μεσσηνία

Εκδήλωση μνήμης για την Μεσσηνιακή Επανάσταση των Ντρέδων το 1834,με αρχηγούς τους Γιαννάκη Γκρίτζαλη, Μητροπέτροβα και Αναστάση Τζαμαλή, πραγματοποιήθηκε στο  Άνω Ψάρι Μεσσηνίας. Την επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των ηρώων από τον σεβασμιότατο μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσόστομο, ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο σπίτι του Γιαννάκη Γκρίτζαλη και στη συνέχεια ομιλία από τον καθηγητή του Παντείου Πανεπιστημίου κ. Γιάννη Ψυχάρη.

 

Αφού τονίσθηκε στον πρόλογο η συμβολή των θρυλικών κλεφτών, Ντρέδων στην επανάσταση του 1821 και μετέπειτα στις μάχες κατά του Ιμπραήμ που οδήγησαν στην απελευθέρωση της Ελλάδος, στην συνέχεια ο ομιλητής αναφέρθηκε στα αίτια της εξέγερσης τον Ιούλιο του 1834,ενάντια στην αντιβασιλεία του Όθωνα.

Η αλλαγή της αβάσταχτης και σκληρής φορολογίας των αγροτών και κτηνοτρόφων, που δεν τους άφηνε περιθώρια επιβίωσης, της κακής διοίκησης των βαυαρών σε όλα τα επίπεδα της δημόσιας εξουσίας στην Ελλάδα και η απελευθέρωση από τις φυλακές των στρατηγών Κολοκοτρώνη και Πλαπούτα ήταν τα βασικά αιτήματα των επαναστατών.

Παρ΄οτι οι επαναστάτες δεν κατάφεραν να επικρατήσουν και τιμωρήθηκαν από τον άγγλο δικαστή Μασόν με θάνατο, οδήγησαν αργότερα τον βασιλιά Όθωνα, να χαμηλώσει την φορολογία και να παραχωρήσει Σύνταγμα στους Έλληνες. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με απαγγελίες ποιημάτων από τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Δωρίου και παραδοσιακούς χορούς.

Παρούσα η Χρυσή Αυγή, εκπροσωπούμενη από τον ευρωβουλευτή της κ. Γεώργιο Επιτήδειο, τον γραμματέα της Τ.Ο. Μεσσηνίας κ. Δημήτριο Σαρατσιώτη και στελέχη του κόμματος από την Μεσσηνία.

Ακολούθησε διάλογος του ευρωβουλευτή και των στελεχών της Χρυσής Αυγής με τους παρευρισκόμενους θεατές, στα τρέχοντα προβλήματα της καθημερινότητας των πολιτών και παραλληλισμός της Βαυαροκρατίας και καταδυνάστευσης των Ελλήνων στην διακυβέρνηση της βασιλείας του Όθωνα, με την σημερινή εποχή της υποταγής των Ελλήνων στις απαιτήσεις της Τρόικας των ξένων συμφερόντων και ειδικά της Γερμανικής κυβέρνησης. Μετά το πέρας της εκδήλωσης σε ολιγόωρη στάση στο Δώριο Μεσσηνίας, κάτοικοι ζήτησαν από τον ευρωβουλευτή να μεταφέρει τα αγροτικά προβλήματα στην Ευρωβουλή.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/drasthriothtes-topikwn730#ixzz5SreV7OUT

Exit mobile version