Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Οι ΗΠΑνθρωποι της αριστεράς

Οι ΗΠΑνθρωποι της αριστεράς

Άρθρο από την εφημερίδα “Χρυσή Αυγή”

Οι προθέσεις του εκ νέου κυβερνητικού στησίματος «στα τέσσερα» (όπως θα έλεγε και ο Καμμένος…) στις ΗΠΑ φάνηκαν από το πρωτοσέλιδο της εμετικής φυλλάδας των συντακτών, λίγες μόλις ημέρες πριν την παρουσία του Τσίπρα στην Θεσσαλονίκη. «Yankees go… ΔΕΘ» έγραφε στο πρωτοσέλιδό του το φιλοκυβερνητικό έντυπο για την φετινή διοργάνωση της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης, η οποία είχε τις ΗΠΑ ως τιμώμενη χώρα. Ένα εξώφυλλο προκλητικά εύστοχο σε ό,τι αφορά την εθελοδουλεία της «Πρώτη φορά Αριστερά» κυβέρνησης προς τις ΗΠΑ, καθώς αυτή πρέπει να είναι όχι μόνο η πιο υποτελής στις ΗΠΑ εγχώρια κυβέρνηση που πέρασε στην Ελληνική Ιστορία, αλλά και σ’ όλη την ΕΕ.

«… Μια χώρα με την οποία μας συνδέει μια ισχυρή στρατηγική σχέση. Αλλά και αγώνες για κοινές αξίες σε σημαντικές στιγμές της ιστορίας. Από τον αγώνα για την ανεξαρτησία ενάντια στην αποικιοκρατία και την διακήρυξη της ανεξαρτησίας, μέχρι τους αγώνες για την κατάργηση της δουλείας με τη σφραγίδα του Προέδρου Λίνκολν. Και από τους κοινούς αγώνες ενάντια στο φασισμό και το ναζισμό, μέχρι τις μεγάλες μάχες για την κατοχύρωση και τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ενάντια στις φυλετικές διακρίσεις. Και είμαι βέβαιος ότι η φετινή διοργάνωση και η ξεχωριστή θέση των ΗΠΑ σε αυτήν θα είναι ευκαιρία για τη σύσφιξη των πολιτιστικών αλλά και οικονομικών μας σχέσεων. Η μεγάλη, η εντυπωσιακή αποστολή σας εδώ σήμερα το αποδεικνύει. Και εύχομαι αυτή η συμμετοχή να είναι το έναυσμα για ακόμη στενότερη συνεργασία. Θέλω λοιπόν να καλέσω τον καθένα από σας να συμμετέχει στην μεγάλη προσπάθεια για την Ελλάδα του μέλλοντος. Οι ευκαιρίες θα είναι πολλές. Το έχετε ήδη καταλάβει. Και μπορούμε μαζί να τις αξιοποιήσουμε».

Το απόσπασμα που παρατέθηκε είναι μέρος του καλωσορίσματος του Τσίπρα στην αποστολή των ΗΠΑ στην ΔΕΘ. Και ασφαλώς θα είναι εντελώς εσφαλμένη η εντύπωση ότι πρόκειται για τυπικές κουβέντες που συνηθίζεται να λέγονται σε τέτοιου είδους περιστάσεις. Εδώ υπάρχει η αποδοχή όλης της ιδεολογικοπολιτικής ατζέντας των ΗΠΑ για τον ρόλο τους ως «πλανητάρχης» στον σύγχρονο κόσμο. Ίσως μόνο ο εξίσου θλιβερός Γιωργάκης Παπανδρέου από τους σύγχρονους πολιτικούς της Ελλάδας να είναι τόσο κοντά στο «αμερικάνικο όνειρο» όσο το υπηρετικό δίδυμο Τσίπρα- Καμμένου. Υπάρχει, βεβαίως, και η πρακτική πλευρά του ζητήματος. Αυτή αποτυπώνεται ξεκάθαρα στο τέλος τους αποσπάσματος: «Οι ευκαιρίες θα είναι πολλές. Το έχετε ήδη καταλάβει και μπορούμε μαζί να τις αξιοποιήσουμε». Ή, με πιο απλά λόγια, «ανοίξαμε και σας περιμένουμε».

Η πρόσκληση στις ΗΠΑ να αγοράσουν όσα η «μεταμνημονιακή» Ελλάδα «βγάζει στο σφυρί» είναι, έτσι κι αλλιώς, διακηρυγμένη εδώ και καιρό. Δεν πρόκειται απλώς μόνο για επιχειρηματικές συμφωνίες, επενδύσεις και υποδομές, αλλά για την συνολικότερη πρόσδεση της Χώρας στα γεωστρατηγικά συμφέροντα των ΗΠΑ. Η πρακτική, υλικού τύπου, πλευρά πρέπει κάπως να επενδυθεί και ιδεολογικά. Αν και αρχικά μοιάζει δύσκολο, εν τούτοις δεν είναι, γιατί η αριστερά μοιράζεται πράγματι τις ίδιες αξίες με το στρατόπεδο της παγκοσμιοποίησης. Στην θρασύτατη αφήγηση Τσίπρα, πραγματικά «χάνεται η μπάλα». Παρουσιάζονται οι ΗΠΑ να πολεμούν την αποικιοκρατία, την δουλεία και να μάχονται για τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων (με ό,τι κι αν μπορεί να συνεπάγεται ως ερμηνεία αυτό το τελευταίο).

Εννοείται ότι η επιλογή της κυβέρνησης να τιμηθούν φέτος οι ΗΠΑ από την ΔΕΘ είναι προφανές ότι έχει να κάνει με τις μεθοδεύσεις (και) των Αμερικανών σε σχέση με το σκοπιανό. Η «σύμπτωση» της ταύτισης απόψεων των κυβερνήσεων Ελλάδας, Σκοπίων, ΕΕ και ΗΠΑ στο ζήτημα της ονομασίας των επίδοξων σφετεριστών της Μακεδονίας ΜΑΣ φρόντισε να γίνει ξεκάθαρη από τον ίδιο τον πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζέφρυ Πάιατ, κατά την συνέντευξη Τύπου ενόψει των εγκαινίων της έκθεσης: «Θέλουμε να συνεργαστούμε, ώστε οι βόρειοι γείτονές σας στα δυτικά Βαλκάνια να πλησιάσουν στους ευρωπαϊκούς και ευρωατλαντικούς θεσμούς, να κινηθούν προς ένταξη στην ΕΕ και –εάν το θέλουν οι πολίτες τους- στο ΝΑΤΟ. Θεωρούμε την Ελλάδα φυσικό μας σύμμαχο στις σχέσεις με την Τουρκία και σημαντικό παράγοντα με πολύ μακρά ιστορία στην Μαύρη Θάλασσα και την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Είναι σημαντική η εστίαση της παρουσίας μας φέτος στον τομέα της ενέργειας».

Ο Πάιατ ξεκαθαρίζει την γεωπολιτική επιδίωξη -των ΗΠΑ ότι έχουν ως σκοπό την κυριαρχία τους σε ολόκληρη την περιοχή των Βαλκανίων, χρησιμοποιώντας φυσικά ως όπλο και την γεωπολιτική καθίζηση της Ελλάδας στα χρόνια της Μεταπολίτευσης και των Μνημονίων. Δεν χρειάζεται να επιχειρηματολογήσουμε παραπάνω προκειμένου να γίνει αντιληπτό ότι η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, τώρα που έχει αποψιλωθεί πλήρως από κάθε ευρεία κοινωνική στήριξη στο εσωτερικό της Χώρας και έχει καταστεί λαομίσητη, γίνεται ολοένα και περισσότερο μια «πορτοκαλί κυβέρνηση», για να επαναφέρουμε στο προσκήνιο και μια πολιτική ορολογία της προηγούμενης δεκαετίας, που παρέπεμπε στις αμερικανοκίνητες πολιτικές δυνάμεις που δρούσαν στην Ανατολική Ευρώπη και τα Βαλκάνια.

Τσίπρας, Καμμένος και οι λοιποί συμμετέχοντες στην νυν κυβερνητική συμμορία δείχνουν, όποτε τους ζητηθεί, την μέγιστη ευλυγισία και δουλικότητα. Ο «ενθουσιασμός» δεν κρύβεται και η θέρμη είναι μεγάλη, καθώς πρέπει να αναδειχθεί και ο ζήλος που πρέπει να επιδείξουν οι «πρωτάρηδες». Η απεμπόληση της Μακεδονίας ΜΑΣ και η παράδοσή της στις ορέξεις των σκοπιανών είναι το πρώτο μεγάλο τίμημα αυτής της μετάλλαξης των πάλαι ποτέ «αντιαμερικανών» αριστερών που έχουν μετατραπεί πλέον σε σκληροπυρηνικούς ΗΠΑνθρώπους…

ΖΗΤΩ Η ΝΙΚΗ!

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/oi-hpanthrwpoi-ths-aristeras#ixzz5SxUbRymr

Exit mobile version