Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Δραστηριότητες Τοπικών: Δράμα, Ξάνθη

Κλιμάκιο συναγωνιστών της Τοπικής Οργάνωσης Δράμας πραγματοποίησε ενημερωτική δράση στα χωριά Αδριανή και Χωριστή , όπου διανεμήθηκε έντυπο υλικό του Κινήματος.

Οι κάτοικοι υποδέχθηκαν θερμά τους συναγωνιστές, άκουσαν τις θέσεις της Χρυσής Αυγής και μοιράστηκαν μαζί τους τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους.

Η Χρυσή Αυγή ως τελευταία ελπίδα ανάκαμψης του έθνους μας και δε θα σταματήσει ποτέ να υποστηρίζει τους Έλληνες. Ο αγώνας μας για την ελευθερία της πατρίδας μας συνεχίζεται, μέχρι την τελική νίκη.

Την Πέμπτη 4 Οκτωβρίου η Ξάνθη τίμησε τα ελευθέριά της. Την Χρυσή Αυγή εκπροσώπησε ο περιφερειακός σύμβουλος του Κινήματος μας για την ΑΜ-Θ Ναθαναηλίδης Αναστάσιος, μαζί με τους συναγωνιστές της Τ.Ο. Ξάνθης. Η 4η Οκτωβρίου υπήρξε ένα πραγματικό ορόσημο στη νεότερη ιστορία της Θράκης. Είναι το τέλος της ασέληνης νύχτας της δουλείας και η χαραυγή της Ελευθερίας της Ξάνθης αρχικά και της υπόλοιπης Δ. Θράκης στη συνέχεια. Η ΙΧ Μεραρχία με διοικητή τον Υποστράτηγο Γεώργιο Λεοναρδόπουλο μετακινήθηκε από την περιοχή του Κιλκίς και στις 3 Οκτωβρίου 1919 με το Μηχανικό της γεφύρωσε το Νέστο ποταμό σε δυο σημεία.

Το πρωί της 4ης Οκτωβρίου το 1ο Τάγμα του ηρωικού 25ου Συντάγματος και η 9η Ημιλαρχία Ιππικού πέρασαν το Νέστο και περί την 11.00 η ώρα εισήλθαν στην πόλη της Ξάνθης. Επικεφαλής των τμημάτων με εντολή του Στρατηγού Λεοναρδόπουλου ήταν ο Ξανθιώτης Ανθυπολοχαγός Μηχανικού Γαβριήλ Λαδάς. Η είσοδος των Ελληνικών Στρατευμάτων στην Ξάνθη έθεσε επιτέλους τέρμα στα βάσανα του υπερήφανου λαού της, κυρίως κατά την περίοδο της βουλγαρικής κατοχής (1913-1919). Η Ελληνική σημαία κυμάτισε πάλι στο ρολόι της πλατείας και άρχισαν να επιστρέφουν στην αγαπημένη τους Ξάνθη όσοι είχαν αναγκασθεί να φύγουν κατά την διάρκεια της βουλγαρικής κατοχής.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/drasthriothtes-topikwn731#ixzz5T2ba5giL

Exit mobile version