Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Το διαβάσατε πουθενά αλλού; Εισαγγελέας ζητά την δίωξη Μπουτάρη για κακουργηματική απιστία

Μια είδηση η οποία σίγουρα δεν θα αρέσει καθόλου στους «προοδευτικούς» και αφορά τον αγαπημένο δήμαρχο των ακολούθων της «πολιτικής ορθότητας» και των πολυπολιτισμικών κοινωνιών είδε το φως της δημοσιότητας.

Συγκεκριμένα, την παραπομπή σε δίκη επτά μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Φεστιβάλ Κινηματογράφου, ανάμεσά τους και του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, την περίοδο που ήταν πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου, προτείνει η αντιεισαγγελέας Ειρήνη Χρυσογιάννη.

Όπως αποκαλύπτει δημοσίευμα εφημερίδας, η πρόταση της εισαγγελέως έχει να κάνει με διπλές αμοιβές που εισέπραττε ο πρώην διευθυντής του Φεστιβάλ Δημήτρης Εϊπίδης. Ο Γιάννης Μπουτάρης κατηγορείται ότι, ως πρόεδρος του ΔΣ του Φεστιβάλ, ενέχεται και στην παράνοµη χορήγηση επιδομάτων ευθύνης στους δύο υπαλλήλους.

Η αντιεισαγγελέας ζητά να παραπεμφθούν σε δίκη συνολικά 7 κατηγορούμενοι (τα μέλη του ΔΣ την περίοδο 2011-2014) για κακουργηματική απιστία από κοινού σε βάρος Νομικού Προσώπου Ιδιωτικού Δικαίου.

Συγκεκριμένα, Εϊπίδης ως διευθυντής και καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης έλαβε συνολικές αμοιβές 284.395 ευρώ αντί 165.625 ευρώ που δικαιούνταν προκαλώντας, σύμφωνα με την αντιεισαγγελέα, ζημιά στο Φεστιβάλ ύψους 118.770 ευρώ.

Δεν ξέρουμε πώς θα συνεχιστεί και πού θα καταλήξει αυτή η ιστορία. Το γεγονός, όμως, είναι ότι ανάμεσα στους κατηγορούμενους για κακουργηματική απιστία είναι και ο δεδηλωμένος εθνομηδενιστής Μπουτάρης, ο οποίος -ως γνωστόν- «χέστηκε» για το πόσους Έλληνες σκότωσε ο Μουσταφά Κεμάλ. Αυτό κρατάμε και περιμένουμε τις περαιτέρω εξελίξεις γύρω από το θέμα.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/eisaggeleas-zhta-thn-diwjh-mpoutarh-gia-kakourghmatikh-apistia#ixzz5T5JWMlNV

Exit mobile version