Με τον πλέον έντιμο και νόμιμο τρόπο ο Λαός της Χίου διαμαρτύρεται, κι αυτός με την σειρά του, για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο νησί με την ανεξέλεγκτη έλευση «προσφύγων».
Η «Παγχιακή Επιτροπή Αγώνα», συλλέγοντας 1130 υπογραφές από γονείς μαθητών, ζητεί με εξώδικο στους διευθυντές των σχολείων της Χίου να μην λειτουργήσουν «Δομές Υποδοχής και Εκπαίδευσης Προσφύγων» (ΔΥΕΠ) στα σχολεία.
Οι συγκεκριμένοι γονείς προτείνουν οι δομές να λειτουργήσουν εντός του καταυλισμού της ΒΙΑΛ. Η επιστολή διαμαρτυρίας κοινοποιήθηκε με δικαστικούς επιμελητές στο υπουργείο Παιδείας, στον αντιπεριφερειάρχη Χίου και τον δήμαρχο του νησιού. «Εμείς οι κάτοικοι των νησιών αυτών, είμαστε εκείνοι που έχουμε επωμιστεί σχεδόν όλο το βάρος αυτής της κατάστασης, κάτι που δεν φαίνεται, όμως, να θέλουν να κατανοήσουν, σε πρακτικό επίπεδο, οι ιθύνοντες. Είναι, ωστόσο, ο σχεδιασμός του υπουργείου σωστά μελετημένος σε όλες τις παραμέτρους του και τέτοιος που να λειτουργήσει το εγχείρημα υπέρ όλων των παιδιών;» διερωτώνται ανάμεσα σε άλλα.
Με πιο απλά λόγια, οι εκτός Τόπου και χρόνου «ανθρωπιστές» θέλουν να βάλουν στην ίδια τάξη με τα Ελληνόπουλα, «προσφυγόπουλα» από άλλες χώρες τα οποία δεν μιλάνε καθόλου Ελληνικά! Μπορούν να μας εξηγήσουν τι είδους μάθημα θα γινόταν σε μια τέτοια περίπτωση και τι είδους «πρόοδος» θα υπήρχε στα μαθήματα; Και αφού τα «προσφυγόπουλα» είναι (δήθεν) «προσωρινά εδώ» φιλοξενούμενα, τι νόημα έχει να πάνε σχολείο μαζί με τα Ελληνόπουλα;
Σε αυτή την έκδηλη αγωνία των γονέων των μαθητών, οι «προοδευτικοί» του νησιού πάτησαν ξανά το «play», για να παίξει εκ νέου η χιλιομασημένη κασέτα του «ρατσισμού». Αντί να απαντήσουν στα ερωτήματα και τις ανησυχίες που εμπεριέχονται στο κείμενο, προτίμησαν και πάλι να χρησιμοποιήσουν λέξεις και φράσεις, οι οποίες όμως έχουν πλέον κουράσει αφάνταστα, όπως «μίσος» και «επικίνδυνη ρατσιστική τακτική».
Μάλιστα, με μία ανακοίνωσή τους, οι διευθυντές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, η οποία αποτελεί μνημείο θρασύτητας, ξεκαθάρισαν ότι δεν συνδιοικούν και δεν συναποφασίζουν με τους γονείς! Δηλαδή, θα πάρουν αποφάσεις που αφορούν το μαθησιακό μέλλον των παιδιών χωρίς να λαμβάνουν στο ελάχιστο υπ’ όψιν τους την γνώμη των πιο άμεσα ενδιαφερόμενων, δηλαδή των γονιών τους…
Όσο κι αν κραυγάζουν «οι αλληλέγγυοι» και οι «ανθρωπιστές», οι γονείς των μαθητών (και) στην Χίο έχουν κάθε δικαίωμα να ενδιαφέρονται για την ασφάλεια και το μέλλον των παιδιών τους.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ
Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/anarthres-krauges-twn-proodeutikwn-sthn-chio-enantion-1130-gonewn-mathhtwn#ixzz5T5KXPutr