Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΕΛΑΜ: Ο κατοχικός στρατός παρενόχλησε Έλληνες γεωργούς στην Λευκωσία

ΕΛΑΜ: Ο κατοχικός στρατός παρενόχλησε Έλληνες γεωργούς στην Λευκωσία

Το πρωί του Σαββάτου στην περιοχή του Σοπαζ στην Λευκωσία, ένοπλοι τούρκοι στρατιώτες παρενόχλησαν τέσσερις Ελληνοκύπριους γεωργούς που βρίσκονταν στα χωράφια τους στην περιοχή για γεωργικές εργασίες. Μετά το περιστατικό ένας εκ των γεωργών ανάφερε πως αφού παρενοχλήθηκαν από τον κατοχικό στρατό, ειδοποίησαν άμεσα την αστυνομία, ενώ κλήθηκαν από τα Ηνωμένα Έθνη να σταματήσουν τις εργασίες τους και να απομακρυνθούν από την περιοχή.

Όπως τόνισε ο γεωργός η παρεμπόδιση των εργασιών τους από τον κατοχικό στρατό συμβαίνει επανειλημμένα και ως εκ τούτου την Δευτέρα θα αποταθούν στο υπουργείο Εξωτερικών, ώστε να επιλυθεί το εν λόγω ζήτημα. Οι άνθρωποι του ΟΗΕ τόνισαν στους Ε/κ γεωργούς πως αν παραμείνουν στα χωράφια και συνεχίσουν τις γεωργικές εργασίες, αυτό θα γίνει με δική τους ευθύνη.

Αντί τα Ηνωμένα Εθνη να λειτουργούν σύμφωνα με το δίκαιο, υποστηρίζοντας του Ελληνοκύπριους γεωργούς που εργάζονταν σε εδάφη της Κυπριακής Δημοκρατίας, αντιθέτως ενέργησαν για ακόμη μια φορά υπέρ του παράνομου μορφώματος και του κατοχικού στρατού. Ο ΟΗΕ φανέρωσε για ακόμη μια φορά τον διαχρονικό και ύπουλο ρόλο που διαδραματίζει εις βάρος της Κυπριακής Δημοκρατίας και την έμμεση στήριξη τους στο ψευδοκράτος.

Είναι ολοφάνερο πως οι κατοχικές δυνάμεις με τις ενέργειές τους αμφισβητήσουν την Κυριαρχία της Κυπριακής Δημοκρατίας και ταυτόχρονα επιδιώκουν στην αναβάθμιση της υπόστασης του ψευδοκράτους. Παρ’ όλες τις απαράδεκτες προκλήσεις εις βάρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, η κυβέρνηση του Δημοκρατικού Συναγερμού συμφώνησε στην διάνοιξη νέων οδοφραγμάτων, παγιώνοντας τα τετελεσμένα της εισβολής και της κατοχής.

Ως Έλληνες Εθνικιστές απαιτούμε να πραγματοποιηθούν οι πρέπουσες ενέργειες από την Κυπριακή Κυβέρνηση ώστε να σταματήσουν οι τούρκικες προκλήσεις εις βάρος της Κυπριακής Δημοκρατίας. Πρέπει επιτέλους να απεμπολήσουμε τις πολιτικές του συμβιβασμού και της υποτακτικότητας και να ασκήσουμε σοβαρή διεκδικητική πολιτική με μοναδικό γνώμονα την απελευθέρωση της πατρίδας μας.

elamcy.com

 

Exit mobile version