Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Συνήθης πρακτική η υπερκοστολόγηση έργων στην μεταπολιτευτική “δημοκρατία”

Συνήθης πρακτική η υπερκοστολόγηση έργων στην μεταπολιτευτική “δημοκρατία”

Την οδό της Δικαιοσύνης έχει πάρει ένα ακόμη σκάνδαλο από τα δεκάδες της περίφημης Ελληνικής δημοκρατίας της Μεταπολίτευσης  που αφορά στην υπερκοστολόγηση δημοσίων έργων.

Ειδικότερα, νέες ποινικές διώξεις κακουργηματικού χαρακτήρα για απάτη και απιστία σε βάρος του δημοσίου, ψευδή βεβαίωση και ηθική αυτουργία για τις προαναφερόμενες εγκληματικές πράξεις,  ασκήθηκαν από τις αρμόδιες δικαστικές αρχές κατά μελών του Δ.Σ.(πρόεδροι και διευθύνοντες σύμβουλοι) της ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΟΔΟΥ Α.Ε. Τα εν λόγω ”χρυσά” παιδιά του συστήματος διώκονται διότι εκμεταλλευόμενοι την ανυπαρξία αποτελεσματικής και ουσιαστικής κρατικής εποπτείας στην διαχείριση των κονδυλίων για την κατασκευή σηράγγων στην Εγνατία Οδό, φέρονται να υπερκοστολογούσαν την κατασκευή των έργων με αποτέλεσμα να προκληθεί ζημία ύψους 40 εκατομμυρίων ευρώ -τουλάχιστον- σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου, όπερ σημαίνει σε βάρος της περιουσίας του Ελληνικού Λαού.

Οι φερόμενοι ως καταχραστές θα οδηγηθούν ενώπιον του ειδικού ανακριτή κατά της διαφθοράς για να λογοδοτήσουν. Για τις ίδιες κατηγορίες έχουν ήδη παραπεμφθεί στις δικαστικές αρχές δυνάμει βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών Θεσσαλονίκης, δεκαοκτώ άτομα που διαχειρίζονταν τα έργα κατασκευής πέντε δίδυμων σηράγγων στο οδικό δίκτυο που διασχίζει τον Νομό Γρεβενών. Στην εν λόγω περίπτωση το ποσό που καταχράστηκαν ανέρχεται στα 32 εκατομμύρια ευρώ.

Την ίδια στιγμή κατά την οποία οι ελεγχόμενες και ξενοκίνητες κυβερνήσεις στην Ελλάδα νομοθετούν συλλήβδην για την οικονομική αφαίμαξη των Ελλήνων, οι «μεγαλοκαρχαρίες» στα έργα υποδομών θησαυρίζουν. Ο Ελληνικός Λαός έχει κουραστεί να πληρώνει τα σπασμένα από την ασύδοτη και εγκληματική δράση των κάθε λογής επιτήδειων απατεώνων που συνεπικουρούνται από τα πολιτικά κόμματα της διαφθοράς και της ρεμούλας. Στις επερχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις η Χρυσή Αυγή θα δυναμώσει και οι τυφλοπόντικές της κερδοσκοπίας εις βάρος του Λαού θα κρυφτούν στις τρύπες τους.

Φ.Μ.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/sthn-metapoliteutikh-dhmokratia-uperkostologoun-dhmosia-erga#ixzz5TBMLF9uc

Exit mobile version