Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Εισαγγελέας για τα κονδύλια στους λαθρομετανάστες: Θα μπει άραγε τέλος στo πάρτι κρατικοδίαιτων και ΜΚΟ;

Εισαγγελέας για τα κονδύλια στους λαθρομετανάστες: Θα μπει άραγε τέλος στo πάρτι κρατικοδίαιτων και ΜΚΟ;

Έρευνα σχετικά με την κακοδιαχείριση των κονδυλίων για τους λαθρομετανάστες ξεκίνησε και η Ελληνική Δικαιοσύνη, ύστερα από παραγγελία της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου προς την προϊσταμένη της Οικονομικής Εισαγγελίας.

Ήδη κλήθηκε για κατάθεση ο διευθυντής της «Υπηρεσίας Υποδοχής και Ταυτοποίησης Προσφύγων», ο οποίος είχε κάνει λόγο για… χάος στην διαχείριση των κονδυλίων από τον κρατικό μηχανισμό αλλά και από ΜΚΟ, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι ήρθε η ώρα να παρέμβουν οι εισαγγελείς. Αυτή η έρευνα των εισαγγελικών αρχών έρχεται σε συνέχεια της έρευνας των ευρωπαϊκών αρχών που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Η ύπαρξη του σκανδάλου στην διαχείριση των κονδυλίων είναι σχεδόν αυταπόδεικτη, αφού είναι πλήθος οι μαρτυρίες ανθρώπων στα νησιά για το αδιάκοπο πάρτι που είχαν στήσει τα μέλη ΜΚΟ εις βάρος τους.

Επιπλέον, οι δομές των hot spot δείχνουν ξεκάθαρα ότι στήθηκε ένα πάρτι κακοδιαχείρισης των κονδυλίων. Αρκεί το γεγονός ότι οι ευρωπαίοι παρείχαν κονδύλια για την δημιουργία εκπαιδευτικών δομών στα hot spot και εν τέλει χρησιμοποιήθηκαν οι υπάρχουσες εκπαιδευτικές δομές της πολιτείας, ήτοι τα σχολεία που πάνε τα ελληνόπουλα.

Το αν η έρευνα θα προχωρήσει απρόσκοπτα ή αν θα ασκηθούν πολιτικές πιέσεις στην κατεύθυνση του κουκουλώματος δεν το γνωρίζουμε, βεβαίως. Αυτό που είναι από τώρα γνωστό είναι η πρωτοτυπία της κυβέρνησης Σύριζα – Ανέλ να μην περιμένει καν την αποστρατεία της για να βγουν τα άπλυτα της στην φόρα, αλλά να καταποντίζεται υπό το βάρος των ευθυνών της όσο ακόμα κυβερνάει.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/eisaggeleas-gia-ta-kondulia-stous-lathrometanastes-tha-mpei-arage-telos-sto#ixzz5TLs5reji

Exit mobile version