Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας: Καλύτερο θα ήταν να κυβερνούσαμε μόνιμα την Ελλάδα!

Υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας: Καλύτερο θα ήταν να κυβερνούσαμε μόνιμα την Ελλάδα!

Ο επικεφαλής του CSU και υπουργός Εσωτερικών, Χορστ Ζεεχόφερ, μιλούσε στην πόλη Ινγκοσταλτ, ενόψει των εκλογών στη Βαυαρία, όταν αποφάσισε να αναφερθεί στη χώρα μας.

Εκεί, σε μία φράση που ερμηνεύτηκε από τα μέσα ως… κακό χιούμορ, είπε: «Οι Βαυαροί κυβέρνησαν την Ελλάδα για ένα διάστημα. Ίσως θα ήταν καλύτερο να μην ήταν προσωρινό».

Εμείς από την άλλη, δεν θα ερμηνεύσουμε την φράση αυτή του Ζεεχόφερ ως χιούμορ, αλλά ως μία αποκαλυπτική της πολιτικής κατάστασης της χώρας.

Ο Ζεεχόφερ αναφερόταν ιστορικά στην διακυβέρνηση του Όθωνα και των Βαυαρών που φυλάκισαν τον Κολοκοτρώνη και υπήρξαν η απαρχή της ξενοκρατίας στην Ελλάδα.

Ψευδής, φυσικά, ο ισχυρισμός του Ζεεχόφερ ότι αυτή η διακυβέρνηση των ξένων υπήρξε προσωρινή και υποκριτική η ευχή του αυτό να ήταν μόνιμο. Η πραγματικότητα είναι ότι με ελάχιστα φωτεινά διαλλείματα η Ελλάδα κυβερνήθηκε αποκλειστικά και μόνο από τους ξένους.

Ως παράδειγμα παράλληλο (εκ του «Βίοι Παράλληλοι») ας θέσουμε μονάχα την περίοδο διακυβερνήσεως από την τρόικα και την Μέρκελ που οδήγησαν στην πολιτική δίωξη κατά του Κινήματος των Ελλήνων Εθνικιστών, της μοναδικής πολιτικής δύναμης που έμπρακτα αμφισβήτησε την κυριαρχία τους.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/upourgos-eswterikwn-ths-germanias-kalutero-tha-htan-na-kubernousame-monima#ixzz5TSKX6tRx

Exit mobile version