Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Η ψευδολογία των συριζαίων περί της δήθεν διεκδίκησης των γερμανικών αποζημιώσεων

Η ψευδολογία των συριζαίων περί της δήθεν διεκδίκησης των γερμανικών αποζημιώσεων

Σε μείζον θέμα έχουν αναγάγει τα προσκείμενα στον Σύριζα μέσα ενημερώσεως την επίσκεψη του γερμανού προέδρου στην Ελλάδα και τις συναντήσεις που αυτός είχε, στις οποίες υποτίθεται ότι του τέθηκε το ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων.

Η πραγματικότητα είναι ότι το ζήτημα δεν τέθηκε ποτέ από τον Τσίπρα, ούτε γενικώς από την κυβέρνηση. Ο μόνος που έκανε κάποια αναφορά στο θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων ήταν ο ΠτΔ, Προκόπης Παυλόπουλος, αλλά αυτή η αναφορά ουδέποτε έλαβε απάντηση από τον γερμανό πρόεδρο και κάπως έτσι το ζήτημα έλαβε απαξιωτικό τέλος.

Παράλληλα, βεβαίως, οι συριζαίοι προπαγανδίζουν το περιβόητο Πόρισμα της Βουλής ως «δικό τους», ενώ η πραγματικότητα είναι ότι η απαρχή της συγκεκριμένης, ξεχασμένης έως τότε, διεκδικήσεως έγινε τον Ιούνιο του 2012 από την Χρυσή Αυγή, με σχετική συνέντευξη τύπου που έδωσε ο Συναγωνιστής, Χρήστος Παππάς.

Αν δεν προέβαλλε το ζήτημα η Χρυσή Αυγή, οι πολιτικάντηδες ακόμα θα παρέμεναν άπραγοι μη τυχόν και κακοκαρδίσουν τους αφέντες τους. Κινήθηκαν μόνο και μόνο υπό τον φόβο της Χρυσής Αυγής και των συνεχών πιέσεων του Λαϊκού Εθνικιστικού Κινήματος, το οποίο επανέφερε τακτά το ζήτημα στην επικαιρότητα, προκειμένου να μην ξεχαστεί.

Ενδεικτικά σας παραθέτουμε την δήλωση του Αρχηγού της Χρυσής Αυγής, Νικολάου Μιχαλολιάκου, στα πλαίσια της συνεντεύξεώς του στην ΔΕΘ το 2016:

«Για τις αποζημιώσεις και το κατοχικό δάνειο, ο μόνος τρόπος είναι η προσφυγή σε Διεθνές Δικαστήριο. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος. Αυτό το δάνειο το είχαν πάρει οι γερμανοί κατά τη διάρκεια της κατοχής, είχαν πληρωθεί οι τρεις πρώτες δόσεις. Μετά σταμάτησε να εξυπηρετείται και ενώ ήταν άτοκο αυτομάτως έγινε έντοκο και το ποσόν σύμφωνα με ορισμένους ειδικούς ίσως ξεπερνάει τα 500 δισ. ευρώ. Στα Διεθνή Δικαστήρια, λοιπόν».

Οι συριζαίοι, βεβαίως, δεν πήγανε στα Δικαστήρια, ούτε εγγράψανε αυτές τις διεκδικήσεις της χώρας στον κρατικό προϋπολογισμό, όπως ήταν η πρόταση της Χρυσής Αυγής, αλλά αντιθέτως σε χαρές και πανηγύρια, πραγματικά μεταξύ τυρού και αχλαδιού, είπανε μία φράση (όχι οι ίδιοι, αλλά ο ΠτΔ) την οποία απαξίωσε ο πρόεδρος της Γερμανίας, επιλέγοντας να μην την απαντήσει καν.

Kώστας Αλεξανδράκης

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/h-pseudologia-twn-surizaiwn-peri-ths-dhthen-diekdikhshs-twn-germanikwn-apoz#ixzz5Tj0CPxZz

Exit mobile version