Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Η ώρα της απολογίας: Δούρου και Καπάκης καλούνται να λογοδοτήσουν για την φονική πυρκαγιά στο Μάτι

Η ώρα της απολογίας: Δούρου και Καπάκης καλούνται να λογοδοτήσουν για την φονική πυρκαγιά στο Μάτι

Για την ανυπολόγιστη καταστροφή με την φονική πυρκαγιά στο Μάτι που στοίχισε την ζωή σε 100 συνανθρώπους ακόμα δεν έχουν αποδοθεί οι ευθύνες. Η ώρα της απολογίας όμως έφτασε, καθώς δυόμιση μήνες μετά την τραγωδία εισαγγελέας καλεί 20 πρόσωπα για να δώσουν εξηγήσεις για τους νεκρούς και τις ανυπολόγιστες υλικές ζημιές.

Ενώπιον των εισαγγελέων, Ηλία Ζαγοραίου, Νίκου Φιστόπουλου και Κώστα Σπυρόπουλου πρόκειται να βρεθούν τις επόμενες ημέρες προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις με την ιδιότητα του υπόπτου τέλεσης αξιόποινων πράξεων περίπου 20 πρόσωπα για την υπόθεση της φονικής πυρκαγιάς της 23ης Ιουλίου 2018 στο Μάτι.

Μεταξύ αυτών η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, ο πρώην γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Ιωάννης Καπάκης, ο δήμαρχος Μαραθώνα, Ηλίας Ψινάκης και ο δήμαρχος Ραφήνας, Ευάγγελος Μπουρνούς.

Ακόμη, ο πρώην αρχηγός της Πυροσβεστικής Σωτήρης Τερζούδης, ο πρώην αρχηγός της ΕΛΑΣ Κωνσταντίνος Τσουβάλας, αλλά και στελέχη της πολιτικής προστασίας, της ΕΛΑΣ, της πυροσβεστικής και του Λιμενικού.

Υπενθυμίζεται πως εκτός της υπόθεσης με την φωτιά στο Μάτι η Ρένα Δούρου κλήθηκε σε εξηγήσεις με την ιδιότητα της υπόπτου μαζί με ακόμα δέκα πρόσωπα και για την υπόθεση της φονικής πλημμύρας στην Μάνδρα.

Είναι αδήριτη ανάγκη να αποδοθούν οι ευθύνες και οι ένοχοι της εθνικής αυτής τραγωδίας να τιμωρηθούν παραδειγματικά.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/h-wra-ths-apologias-dourou-kai-kapakhs-kalountai-ws-upoptoi-gia-thn-fonikh#ixzz5Tk09qgeF

Exit mobile version