Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Υπέρογκους φόρους πληρώνουν οι Έλληνες εργαζόμενοι για ανύπαρκτες παροχές

Στην Ελλάδα της μνημονιακής υποδούλωσης και της γραφειοκρατείας, περισσότερα σε φόρους και ασφαλιστικές εισφορές πληρώνει ένας εργαζόμενος του ιδιωτικού τομέα απ’ ό,τι ο αντίστοιχος σε Ιταλία, Γαλλία, Γερμανία, Ολλανδία, Σκανδιναβικές χώρες και φυσικά από όσες χώρες πέρασαν κι αυτές από την μνημονιακή λαίλαπα.

Σε αυτή την ξεκάθαρη ληστεία που γίνεται κάθε χρόνο ολοένα και πιο άγρια, το κράτος φροντίζει να βάλει εφέτος ακόμη βαθύτερα το χέρι του στην τσέπη των εργαζομένων, αναγκάζοντας τους να δουλέψουν ακόμη περισσότερες ημέρες απ’ ό,τι πέρυσι μόνο για να πληρώνουν εφορία και ταμεία.

Υπάρχει, λοιπόν, μια «ποινικοποίηση» της Εργασίας με τα συνολικά φορολογικά έσοδα στην Ελλάδα, ως ποσοστό του ΑΕΠ, να ανέρχονται σε 48,8%, κατέχοντας την 7η υψηλότερη θέση ανάμεσα στους 28 της ΕΕ. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο δείκτης ευημερίας μιας χώρας έχει να κάνει σε μεγάλο βαθμό (και)με την ποιότητα και την ποσότητα των δημόσιων αγαθών που παρέχει στους πολίτες της.

Όταν, λοιπόν, υπερφορολογούνται και η εργασία και οι επιχειρήσεις, χωρίς να επιστρέφονται αντιστοίχου επιπέδου δημόσια αγαθά, είναι  προφανές ότι αυτή η χώρα οδηγείται στο αδιέξοδο. Αυτό ακριβώς συμβαίνει με την Ελλάδα, η οποία επιβάλλει φόρους «Σκανδιναβίας» χωρίς όμως να προσφέρει και τις αντίστοιχες υπηρεσίες.

Η υπεργιγάντωση του δημόσιου τομέα, το «φρένο» στην υγιή ανάπτυξη και παραγωγικότητα και βεβαίως η στρεβλή ανάπτυξη της οικονομίας στους εθνοκτόνους και αντιλαϊκούς ρυθμούς των Μνημονίων, οδηγούν την Πατρίδα και τον Λαό να βουλιάζει ολοένα και περισσότερο στην δυστυχία και την απόγνωση.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/uperogkoi-foroi-plhrwnoun-oi-ergazomenoi-gia-tritokosmikes-paroches#ixzz5TnoRhbFG

Exit mobile version