Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Προσβλητικές και ανιστόρητες αναφορές από την “Εφημερίδα των Συντακτών” για τον Ήρωα Παύλο Μελά ανήμερα της επετείου θανάτου του

Προσβλητικές και ανιστόρητες αναφορές από την “Εφημερίδα των Συντακτών” για τον Ήρωα Παύλο Μελά ανήμερα της επετείου θανάτου του

Η “εφημερίδα των… Ιών”, το εναλλακτικό κομματικό όργανο του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορούσε σήμερα, επέτειο του θανάτου του Μακεδονομάχου Παύλου Μελά, να μην προχωρήσει σε ύβρεις, προσβλητικές, ανιστόρητες και εμετικές αναφορές για τον Ελευθερωτή της Μακεδονίας.

Αυτοί που εχθρεύονται κάθε τι εθνικό και μάχονται για να υλοποιήσουν τα σχέδια των Εαμόβουλγαρων για την προδοσία της Μακεδονίας με ένα τρισέλιδο “αφιέρωμα”, επιχειρούν να αποδομήσουν την προσωπικότητα, την προσφορά και την θυσία του Παύλου Μελά για την Μακεδονία μας.

Στο άρθρο που επιμελήθηκε ο Τάσος Κωστόπουλος υπάρχει αρχικά η ομολογία πως: “Η συστηματικότερη (και χρονικά προγενέστερη) αποδόμηση της εικόνας του Μελά, με βάση την προσεκτική εξέταση της διαθέσιμης εθνικιστικής βιβλιογραφίας πραγματοποιήθηκε από τον Δημήτρη Λιθοξόου, αρχικά στο περιοδικό του Ουράνιο Τόξου (Zora) 1995-1996 και κατόπιν σε βιβλίο (Ελληνικός αντιμακεδονικός αγώνας, Αθήνα 1998).

Παραδέχονται λοιπόν πως χρησιμοποιούν τα “επιχειρήματα” των ψευτομακεδόνων! Στην συνέχεια μάλιστα γίνεται αναφορά για: “Προβοκάτορες στα σύνορα. Οι αξιωματικοί Παύλος Μελάς και Κωνσταντίνος Μαζαράκης με τους “αντάρτες” της “Εθνικής Εταιρείας” που πυροδότησαν τον καταστροφικό ελληνοτουρκικό πόλεμο του 1897… Η προσωπική συμβολή του Παύλου Μελά σ΄αυτήν την πανωλεθρία υπήρξε κάτι παραπάνω από κομβική..“.

Ενώ λίγο παρακάτω ο αρθρογράφος συμπεραίνει: “Ο Μακεδονικός Αγώνας δεν ήταν, σε τελική ανάλυση, παρά το όχημα για τον αυταρχικό μετασχηματισμό των εθνικών μετόπισθεν” καταλήγοντας να χαρακτηρίσει τον Παύλο Μελά ως “Ήρωα του παλαιοκομματισμού“.

Πρόκειται για ένα άρθρο όνειδος και προσβολή για τον Ήρωα Παύλο Μελά, αλλά δεν περιμέναμε τίποτα καλύτερο και σοβαρότερο από τους εθνομηδενιστές της “Εφημερίδας των Συντακτών”.

Διαβάστε επίσης: 13 Οκτωβρίου 1904: Περνά στο πάνθεον των Ηρώων ο Παύλος Μελάς – Ο Ελευθερωτής της Μακεδονίας

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/prosblhtikes-kai-anistorhtes-anafores-apo-thn-efhmerida-twn-suntaktwn-gia-t#ixzz5TqOdygck

Exit mobile version