Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Χαστούκι στην Μέρκελ από την Βαυαρία: Ελεύθερη πτώση για τον κυβερνητικό εταίρο της – Στην Βουλή για πρώτη φορά το AfD

Χαστούκι στην Μέρκελ από την Βαυαρία: Ελεύθερη πτώση για τον κυβερνητικό εταίρο της - Στην Βουλή για πρώτη φορά το AfD

«Αντιφασιστικός» συναγερμός σήμανε στην Γερμανία από την πανωλεθρία της Μέρκελ και την άνοδο των πατριωτικών δυνάμεων στις εκλογές στην Βαυαρία.

Σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση του πρώτου καναλιού της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD, οι Χριστιανοκοινωνιστές, συγκεντρώνουν ποσοστό 35,5%, χάνοντας 12,2% και σημειώνοντας την χειρότερη επίδοση στην ιστορία τους.

Η Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD) με 11% μπαίνει για πρώτη φορά στην Βουλή της Βαυαρίας, από την οποία θα λείπει η αριστερά, η οποία καταποντίστηκε και δεν κατάφερε να εκλέξει βουλευτές.

Αυτή την στιγμή στα εκλογικά επιτελεία της Μέρκελ και του κυβερνητικού εταίρου της που έλεγε ότι καλύτερο θα ήταν να κυβερνούσαν μόνιμα την Ελλάδα επικρατεί κατήφεια, όμως είναι σίγουρο ότι σύντομα θα έχουν τις… συνεννοήσεις τους με την αριστερά για την επιστράτευση των παρακρατικών.

Παρά, όμως, τις προσπάθειές τους, ο Εθνικιστικός άνεμος σαρώνει πλέον και την Γερμανία και επεκτείνεται σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/chastouki-sthn-merkel-apo-thn-bauaria-eleutherh-ptwsh-gia-ton-kubernhtiko-e#ixzz5TwRq7JO3

Exit mobile version