Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Οικονομία: Ασάφεια και δολιότητα

Οι αλλοπρόσαλλες αποφάσεις του Υπουργείου Οικονομικών, σχετικά με αποδείξεις και αφορολόγητο, συνεχίζονται αλλεπάλληλες. Και δεν είναι μόνο τα καθαρά φορολογικά που δεν μπορεί η κυβέρνηση ΣυΡιζΑνΕλ να φέρει σε ισορροπία. Το προσχέδιο του προϋπολογισμού βρίθει από λογιστικά λογικά άλματα και έωλες εκτιμήσεις.

Τι συμβαίνει λοιπόν; Δεν έχουν εικόνα της πραγματικής οικονομίας; Δεν μπορούν να «μετρήσουν τα κουκιά»; Φυσικά και μπορούν, φυσικά και έχουν εικόνα της οικονομίας!!! Αν δεν ήξεραν τι συμβαίνει στην αγορά, δεν θα είχαν πλουτίσει σε προσωπικό επίπεδο! Δεν θα ήταν όλοι τους βολεμένοι και με ακίνητα! Και επίσης δεν θα έπαιρναν μόνο αρνητικά μέτρα για την αγορά, η στατιστική μας λέει, ότι θα έλεγαν και κάτι που θα ήταν ωφέλιμο.

Αντιλαμβάνονται πλήρως το νοσηρό κλίμα που δημιουργεί για τις επενδυτικές δραστηριότητες η φορολογική ανασφάλεια, αντιλαμβάνονται πλήρως την φτωχοποίηση που φέρνουν στον Λαό με τα συνεχή μέτρα πνιγμού που επιβάλλουν και τέλος αντιλαμβάνονται πλήρως τι θα έπρεπε να κάνουν για να αυξηθεί το διαθέσιμο εισόδημα του πολίτη και να ανασάνει έτσι η αγορά.

Γιατί λοιπόν δεν προχωρούν σε θετικά μέτρα; Μα είναι απλό: Διότι εκπληρώνουν το σχέδιο των διεθνών τραπεζικών κύκλων που θέλουν την Ελληνική Οικονομία ημιθανή. Γιατί όποιος είναι οικονομικά εξαρτημένος, είναι ακριβώς αυτό : Εξαρτημένος, όπως οι δύστυχοι τοξικομανείς που μαραζώνουν. Άρα είναι αδύναμος, καταπιεσμένος στον ύπατο βαθμό, ανίκανος να αντιδράσει στις προκλήσεις του περιβάλλοντος και ουσιαστικά υπόδουλος.

Η οικονομία γι’ αυτούς είναι ένα πολιτικό εργαλείο ελέγχου της κοινωνίας, είναι το μέσον επιβολής της πολύμορφης τυραννίας τους κι όχι ένα εργαλείο κοινωνικής ανάπτυξης κι ευημερίας. Για τον σκοπό αυτόν χρησιμοποιούν δολίως τα ΜΜΕ ώστε να κατευθύνουν τους πολίτες σε αδιέξοδες και ψευδείς οικονομικές πολιτικές.

Ως απλοϊκή αλλά αδιάψευστη απόδειξη για τα παραπάνω, ας δούμε τι συμβαίνει σήμερα : Σε σχέση με τον τραπεζικό δείκτη του Χρηματιστηρίου Αξιών Αθηνών, όπως φαίνεται ξεκάθαρα και στο ακόλουθο  αποκαλυπτικό διάγραμμα (http://www.capital.gr/finance/chart/history/ΔΤΡ?interval=5y),  κατά  την τελευταία 3ετία δεν έχει υπάρξει κάποια σημαντική διαφοροποίηση (ούτε θετική, ούτε αρνητική) στον τραπεζικό δείκτη. Κι όμως τα κανάλια καθημερινά φωνάζουν για την καταστροφή που παθαίνουν οι τράπεζες στο χρηματιστήριο και για την ανάγκη ανά-κεφαλαιοποίησης τους!!!

Προφανώς υπάρχει αρνητικό κλίμα στο χρηματιστήριο, καθότι εκεί ψηλαφάται ο πραγματικός παλμός της οικονομίας, (όσο κι αν σε πολλές περιπτώσεις υπάρχει κατευθυνόμενη μόχλευση, όπως στην πτώση του τραπεζικού δείκτη των τελευταίων ημερών). Το χρηματιστήριο λοιπόν, δεν «καταπίνει» τις φιέστες των ΣυΡιζΑνΕλ για τα τέλη των μνημονίων και τα άλλα χαρωπά απατηλά παραμύθια, ενώ αντιδρά υποτονικά στις εκάστοτε «τηλεοπτικές βιταμίνες».

Βέβαια, είναι απολύτως βάσιμος ο προβληματισμός για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, καθότι το άμεσα συνδεόμενο με αυτήν «πολιτικό ρίσκο» όχι μόνο διατηρείται, αλλά και ενισχύεται από τις ουσιαστικά υπονομευτικές κινήσεις των κυβερνώντων για την δήθεν… ανάπτυξη. Επίσης και η απαξίωση του ελληνικού χρηματιστηρίου είναι πλέον δεδομένη, με τους ποικίλους διεθνείς επενδυτές να το κατατάσσουν ως μιαν αναιμική, ασήμαντη και περιθωριακή δραστηριότητα του ευρωπαϊκού χρηματιστηριακού δρώμενου.

Η λύση δεν είναι καθόλου εύκολη. Είναι όμως σίγουρη : Άμεση και κάθετη ανάπτυξη της πρωτογενούς (γεωργία, κτηνοτροφία, αλιεία, ορυκτός πλούτος κλπ ). Στην συνέχεια μεθοδική και συστηματική στήριξη και ανάπτυξη της δευτερογενούς και τριτογενούς  οικονομίας (βιομηχανία-βιοτεχνία, λιανικό και χοντρικό εμπόριο, εστιατόρια, ξενοδοχεία, τράπεζες, ασφάλειες, υπηρεσίες, κλπ). Ελάφρυνση των πολιτών από τους άδικους, ληστρικούς και στραγγαλιστικούς φόρους. Πάγωμα και ρυθμίσεις των επονείδιστων χρεών. Σταθερό και αποσαφηνισμένο «φορολογικό τοπίο» για την προσέλκυση επενδύσεων. Και βεβαίως στήριξη της ιδιωτικής πρωτοβουλίας με οριοθέτηση των κερδών, και εξάλειψη της κερδοσκοπίας.

Το παραπάνω ξεκάθαρο οικονομικό σχέδιο, ως πορεία ανασυγκρότησης, σωτηρίας και αναγέννησης θα το εφαρμόσει στην Πατρίδα μας μόνον η κυβέρνηση των Εθνικιστών. Γιατί μόνον οι Εθνικιστές της Χρυσής Αυγής ενδιαφέρονται να προστατέψουν και να εξυπηρετήσουν τον Ελληνικό Λαό και μόνον αυτόν και όχι τα ξενόδουλα και διεθνή  άνομα πλουτοκρατικά συμφέροντα.

Αποδεδειγμένα!

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/oikonomia-asafeia-kai-doliothta#ixzz5TzBETsp3

Exit mobile version