Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Πλειστηριασμοί και για τα σπίτια των 80.000 ευρώ από την «Πρώτη φορά αριστερά»

Σε πονοκέφαλο βρίσκονται οι πολιτικοί απατεώνες της «Πρώτη φορά Αριστερά» κυβέρνησης, αφού το κύμα των πλειστηριασμών που έρχεται τους αμέσως επόμενους μήνες της δημιουργεί προβληματισμό, καθώς στο στόχαστρο μπαίνουν και σπίτια αντικειμενικής αξίας 80.000 ευρώ ή και ακόμη μικρότερης αξίας. Το παζάρι της κυβέρνησης με τους δανειστές για την παράταση πέραν της 31/12/18 της ισχύος του νόμου Κατσέλη ξεκινά, αλλά μέχρι στιγμής τουλάχιστον συγκεντρώνει ελάχιστες πιθανότητες επιτυχίας.

Ο κίνδυνος να βρεθεί η Χώρα σε δυόμισι μήνες χωρίς κανένα νομικό πλαίσιο έστω ελάχιστης προστασίας των δανειοληπτών είναι κάτι περισσότερο από ορατός. Η άτυπη συμφωνία που υπήρχε μεταξύ τραπεζών και κυβέρνησης για να βγαίνουν σε πλειστηριασμούς σπίτια που απέχουν σημαντικά από το να χαρακτηρίζονται «λαϊκές κατοικίες» έχει εκ των πραγμάτων καταρρεύσει.

Αρχικά, επιλέγονταν κατοικίες-ακίνητα αξίας υψηλότερης των 300.000 ευρώ. Το όριο σταδιακά υποχώρησε στα 150.000 ευρώ είναι τώρα στα 100.000 ευρώ ή και χαμηλότερα. Αυτήν την περίοδο σπίτια αντικειμενικής αξίας 70.000-80.000 ευρώ ανεβαίνουν συνεχώς στην πλατφόρμα των πλειστηριασμών. Σύμφωνα με την υπάρχουσα δυναμική, από τον Ιανουάριο θα πραγματοποιούνται κάθε μήνα περίπου 3.000 πλειστηριασμοί με την πλειοψηφία αυτών να αφορά σπίτια που ανήκουν στην κατηγορία των λεγόμενων «λαϊκών κατοικιών».

Καταλαβαίνει ο οποιοσδήποτε τους ποικίλους κραδασμούς που θα προξενηθούν από μια τέτοια έξαρση των πλειστηριασμών σε σπίτια πολύ χαμηλής αξίας, καθώς οι εγχώριοι μπολσεβίκοι συνεργάτες των διεθνών τοκογλύφων θα είναι συνυπεύθυνοι για την αρπαγή των σπιτιών των δανειοληπτών.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/erchontai-pleisthriasmoi-kai-gia-ta-spitia-twn-80.000-eurw#ixzz5U62SbsVQ

Exit mobile version