Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Οι καιροί αλλάζουν: Από τα κόκκινα γαρύφαλλα των κομμουνιστών στα λευκά τριαντάφυλλα των Εθνικιστών

Οι καιροί αλλάζουν: Από τα κόκκινα γαρύφαλλα των κομμουνιστών στα λευκά τριαντάφυλλα των Εθνικιστών

Άρθρο από την εφημερίδα “Εμπρός”

Η πολιτιστική εξέλιξη και κατά συνέπεια η ιστορική ροή των πραγμάτων σύμφωνα με μια επεκτατική ερμηνεία της θεωρίας του διανοητή και φιλόσοφου Σπένγκλερ θα μπορούσε να χαρακτηριστική ως  κυκλική. Κατ΄ αναλογία μπορούμε έστω και παρακινδυνευμένα να υποστηρίξουμε ότι πιθανόν οι ιστορικές εξελίξεις να επαναλαμβάνονται μεταστοιχειωμένες και με διαφορετική σημειολογική ερμηνεία.

Εξηγούμαι: Όλοι θυμόμαστε τις κατ’ επανάληψη προβεβλημένες φωτογραφίες «διάσημων» κομμουνιστών να κρατάνε ή να φέρουν στο πέτο του σακακιού τους τα κόκκινα γαρύφαλλα (βλ. Μπελογιάννης) δεικνύοντας την υπαγορευμένη από τα σοβιέτ κόκκινη επαναστικότητά τους που όπως απεδείχθη συνίστατο κατά κύριο λόγο στο αιματοκύλισμα της Πατρίδα μας με σκοπό την επικράτηση του μπολσεβικισμού.

Σήμερα, έχοντας τη διάθεση να προβώ σε μια συγκριτική αντιπαραβολή δράττομαι της ευκαιρίας να αναφερθώ στα γεγονότα που έλαβαν χώρα  στη γερμανική πόλη Κέμνιτς που ανήκει στο ομόσπονδο κρατίδιο της Σαξονίας. Θυμίζουμε ότι εκεί δολοφονήθηκε με μαχαίρι Γερμανός πολίτης από λαθρομετανάστες για άνευ σημασίας λόγους. Το γεγονός αυτό προκάλεσε κοινωνικό αναβρασμό στην πόλη. Οι πολίτες βγήκαν στους δρόμους καταγγέλλοντας την ανομία που επικρατεί πλέον στην πάλαι ποτέ ήσυχη πόλη τους.

Την ίδια στιγμή ευκαιρία να δράσουν βρήκαν οι γνωστοί «επαναστάτες» των αντιφασιστικών οργανώσεων προκαλώντας επεισόδια στην προσπάθειά τους να αμαυρώσουν τις πορείες διαμαρτυρίας των Εθνικιστών και των πατριωτών του κόμματος Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD) του αντιισλαμικού κινήματος Pegida και άλλων εθνικιστικών οργανώσεων των οποίων τα στελέχη κατέχουν θέσεις σε συμβούλια της τοπικής αυτοδιοίκησης και ως εκ τούτου εκφράζουν σημαντικό μέρος του πληθυσμού.

Οι εκπρόσωποι των κομμάτων και οι απλοί πολίτες που διαδηλώνουν για να τιμήσουν την μνήμη του νεκρού συμπατριώτη τους και παράλληλα για να διαμαρτυρηθούν κατά της μεταναστευτικής πολιτικής της Μέρκελ που καταστρέφει συνολικά την Ευρώπη σε αντίθεση με τους κομμουνιστές κρατούν ένα λευκό τριαντάφυλλο σύμβολο της αγνότητας και της ομορφιάς του δίκαιου αγώνα τους.

Χωρίς μελιστάλαχτες υποκριτικές διατυπώσεις. Χωρίς υποβοηθούμενες από ξένα συμφέροντα πολιτικές ενέργειες. Ορμώμενοι κυρίως από το αίσθημα για απονομή δικαιοσύνης και την υποχρέωση να βροντοφωνάξουν τα αυτονόητα. Ζήτω η Ευρώπη των Εθνών!

Φ. Μ.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/oi-kairoi-allazoun.-apo-ta-kokkina-garufalla-twn-kommounistwn-sta-leuka-tri#ixzz5UDwAjNDL

Exit mobile version