Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Δραστηριότητες Τοπικών: Μεσσηνία, Σπάρτη – Συνέντευξη Α. Γρέγου

Η Πύλος γιόρτασε την 191η επέτειο της Ναυμαχίας του Ναυαρίνου παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν οι Ευρωβουλευτές της Χρυσής Αυγής Λάμπρος Φουντούλης και Γιώργος Επιτήδειος, οι οποίοι έτυχαν θερμής αποδοχής από τους συγκεντρωθέντες κατοίκους της Πύλου αλλά και της ευρύτερης περιοχής.

Η ναυμαχία στον ομώνυμο όρμο τον Οκτώβριο 1827 στέφθηκε νικηφόρα για τον  συμμαχικό στόλο Αγγλίας, Γαλλίας και Ρωσίας απέναντι στον αντίστοιχο τουρκοαιγυπτιακό, προς όφελος του επαναστατημένου Ελληνισμού καθόσον μέσα από διπλωματικές ατραπούς, υπόγειους και φανερούς ανταγωνισμούς μεταξύ των τότε ισχυρών χωρών της Ευρώπης αλλά και ένοπλες συγκρούσεις, με τελευταία τη νικηφόρα για τα ελληνικά όπλα μάχη της Πέτρας, η Ελλάδα κατέστη ”ανεξάρτητο και κυρίαρχο κράτος”. Επίσης στα πλαίσια των φετινών εκδηλώσεων βραβεύθηκε η Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων για τις υπηρεσίες και τις θυσίες της προς το Ελληνικό Έθνος.

Η τοπική οργάνωση της Χρυσής Αυγής στην Σπάρτη είχε ενημερώσει την δημοτική αρχή πως η Σημαία στο πιο κεντρικό σημείο της πόλης, την κεντρική πλατεία δίπλα στο δημαρχείο είναι φθαρμένη και κανείς δεν νοιάστηκε εδώ και μια εβδομάδα να την αντικαταστήσει. Τελικά κλιμάκιο της Τ.Ο. Σπάρτης που πραγματοποίησε στην πόλη ενημερωτική δράση και διανομή εντύπων του κινήματος μας αντικατέστησε την φθαρμένη Σημαία.

Συνένετυξη του συναγωνιστή και βουλευτή Ά Θεσσαλονίκης Αντώνη Γρέγου στο Ράδιο Αμύνταιο 91,2 FM

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/drasthriothtes-topikwn735#ixzz5UYGhhBov

Exit mobile version