Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Πλήρης η εγκατάλειψη της υπογειοποίησης του Ιλισού από το κράτος και την Περιφέρεια

Πλήρης η εγκατάλειψη της υπογειοποίησης του Ιλισού από το κράτος και την Περιφέρεια

Η πλήρης εγκατάλειψη του έργου της υπογειοποίησης του Ιλισού ποταμού από τις κυβερνήσεις της μεταπολίτευσης θέτει σε σοβαρό κίνδυνο την ασφάλεια και την περιουσία των πολιτών με τον Σπίρτζη να δηλώνει ότι οι ίδιοι οι πολίτες φταίνε που ψήφιζαν τόσα χρόνια την παράταξη του δηλαδή το αριστεροδεξιό (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ) ένα κόμμα της μεταπολίτευσης και την αριστερή Ρένα Δούρου να δηλώνει για μια ακόμη φορά πλήρως ανεύθυνη.

Από τον Μάιο του 2018 έχουν διαπιστωθεί σοβαρά προβλήματα διάβρωσης της υπόγειας κοίτης του Ιλισού. Όμως αυτή η διαπίστωση δεν έγινε βάσει κάποιας προληπτικής ή προγραμματισμένης συντήρησης, αλλά έπειτα από την υποχώρηση του οδοστρώματος και την σχετική καταστροφή αυτοκίνητων.

Το έργο της υπογειοποίησης του Ιλισού είχε παρατηθεί για σχεδόν μισό αιώνα από όλες τις κυβερνήσεις της μεταπολίτευσης (Νέα Δημοκρατία, ΠΑΣΟΚ) έως και την σημερινή πρώτη φορά αριστερά των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με περιφερειάρχη την αριστερή Ρένα Δούρου.

Αναλυτικά από αυτοψία κλιμακίου μηχανικών του υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών διαπιστώθηκαν σοβαρά προβλήματα στα υποστηρικτικά τοιχία και νεροφαγώματα στο σκυρόδεμα που επέχουν σοβαρό κίνδυνο εκτεταμένης κατάρρευσης από το ύψος της Λεωφ. Μεσογείων έως και το Φάληρο! Προφανώς μια τέτοια κατάρρευση θα συμπαρασύρει πεζούς, οικήματα και αυτοκίνητα που ατυχώς θα βρίσκονται στην αντίστοιχη επιφάνεια.

Σε πρόσφατη κοινή συνέντευξη τύπου του Σπίρτζη και της Δούρου φάνηκαν τα χαρακτηριστικά σημεία της ανευθυνότητας του μεταπολιτευτικού κράτους. Αναλυτικά:

1. Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης στην ουσία έριξε την ευθύνη στους πολίτες. «Το συνολικό θεσμικό πλαίσιο παραγωγής, λειτουργίας και συντήρησης υποδομών είναι κατά τη γνώμη μου ένα εθνικό θέμα. Είναι ένα θέμα που δείχνει ότι πρέπει και οι πολίτες της χώρας και οι δημόσιες υπηρεσίες και οι ιδιωτικές εταιρείες να αποκτήσουν μια παιδεία ότι δεν κάνουμε ένα τεχνικό έργο μικρό ή μεγάλο και το εγκαταλείπουμε, αλλά αυτό το έργο το συντηρούμε και το λειτουργούν αυτοί που πρέπει να το λειτουργήσουν. Δυστυχώς αυτή την παιδεία και αυτές τις συνήθειες στη χώρα μας δεν τις έχουμε».

2. Οι δηλώσεις της περιφερειάρχη Αττικής Ρένας Δούρου ότι «κρίσιμα έργα υποδομών όπως οι γέφυρες, οι κλειστοί αγωγοί και τα ρέματα, σοβαρά έργα που δυστυχώς από χρόνια, πριν από τη δική μου ληξιαρχική πράξη γέννησης, δεν έχουν τύχει της απαραίτητης συντήρησης, με ότι αυτό συνεπάγεται».

Δηλαδή πάλι η Δούρου, κατά πάγια τακτική της, έριξε το φταίξιμο σε προηγούμενες διοικήσεις λες και σήμερα δεν είναι υπεύθυνη η ίδια για την περιφέρεια Αττικής. Συμπερασματικά η Δούρου είναι ανεύθυνη από τα γεννοφάσκια της και ο Σπίρτζης λέει ότι φταίνε οι πολίτες για την καταβαράθρωση της ζωής τους που τους ψηφίζουν.

Μόνο η υπερψήφιση της Χρυσής Αυγής στις επόμενες εκλογές θα φέρει υπευθύνους και καταρτισμένους κρατικούς λειτουργούς με σκοπό την καλυτέρευση της ποιότητας ζωής των Ελλήνων.

Θ. Γ. Κωστής

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/plhrhs-h-egkataleipsh-ths-upogeiopoihshs-tou-ilisou-apo-thn-politeia-kai-th#ixzz5UYGvGEIo

Exit mobile version