Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Μισό εκατομμύριο αφγανοί ετοιμάζονται να περάσουν στην Ελλάδα μέσω Τουρκίας

Μισό εκατομμύριο αφγανοί ετοιμάζονται να περάσουν στην Ελλάδα μέσω Τουρκίας

Ένα νέο «τσουνάμι» λαθρομετανάστευσης αναμένεται το επόμενο χρονικό διάστημα, καθώς ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί η πληροφορία ότι μισό εκατομμύριο αφγανοί βρίσκονται ήδη στην Τουρκία, προερχόμενοι από Ιράν και Ιράκ, με στόχο να περάσουν στην Ευρώπη μέσω της Ελλάδας. Η άτυπη απόσυρση των τουρκικών αρχών ασφαλείας έχει ως αποτέλεσμα όποιος το επιθυμεί να μετακινείται ελεύθερα στην περιοχή. Άνθρωποι, κρυμμένοι μέσα σε χωράφια, έχουν περάσει τον ποταμό Έβρο και κατευθύνονται πεζοί προς την ενδοχώρα.

Αυτό που προκαλεί ακόμα μεγαλύτερη ανησυχία είναι το γεγονός ότι αυτοί που εισέρχονται στο Ελληνικό έδαφος είναι στην συντριπτική τους πλειονότητα «οικονομικοί μετανάστες», δηλαδή λαθρομετανάστες επί της ουσίας. Υπάρχει μάλιστα αυξημένος κίνδυνος το λαθρομεταναστευτικό κύμα να περιλαμβάνει και μαχητές του ISIS.

Χαρακτηριστικά, επίσης, είναι τα όσα αναγράφονται επί του θέματος σε κυριακάτικη εφημερίδα: «Κοινό μυστικό αποτελεί ότι στους προσφυγικούς καταυλισμούς –και όχι μόνο- έχουν παρεισφρήσει τρομοκράτες του ISIS. Τζιχαντιστές ή άνθρωποι που σχετίζονται με αυτούς έχουν μπει στη χώρα προσποιούμενοι τους πρόσφυγες. Κάποιοι από αυτούς δε, έχουν συλληφθεί και απελαθεί. Μιλάμε συνολικά για πάνω από εκατό περιπτώσεις. Μέχρι πρότινος η προσοχή των αρχών ασφαλείας ήταν εστιασμένη στα νησιά του Αιγαίου. Οι τελευταίες αναφορές, όμως, συνθέτουν το ανεξέλεγκτο τοπίο της παράνομης μετανάστευσης στον Έβρο.

Σε απόρρητα ενημερωτικά δελτία που συντάσσουν κάθε εβδομάδα οι αρχές ασφαλείας περιλαμβάνονται –μεταξύ άλλων- και αναφορές για τη δράση υπόπτων για τζιχάντ στα κέντρα κράτησης και φιλοξενίας μεταναστών στην ηπειρωτική χώρα και τα νησιά. Η συλλογή πληροφοριών από την ΕΛ.ΑΣ. και την ΕΥΠ, οι οποίες αφορούν αλλοδαπούς στις δομές φιλοξενίας, εντάθηκε μετά την άνοιξη του 2017. Κλιμάκια της Αντιτρομοκρατικής αντιπαραβάλλουν τα στοιχεία νεοεισερχόμενων αλλοδαπών (σε Έβρο και νησιά) με εκείνα που υπάρχουν καταχωρημένα στη βάση δεδομένων των αμερικανικών αρχών».

Χαρακτηριστικά, επίσης, είναι και τα όσα αναγράφονται λίγο παρακάτω, όπου διαβάζουμε τα εξής: «Εν μέσω αυτής της κατάστασης, ανησυχία και προβληματισμό προκαλεί ένα άλλο πρόσφατο φαινόμενο. Εκατοντάδες μετανάστες που λίγη ώρα νωρίτερα είχαν διέλθει από τα ελληνοτουρκικά σύνορα απέκλεισαν την εθνική οδό δημιουργώντας φράχτη με τα σώματά τους. Έκλεισαν τον δρόμο, με αποτέλεσμα να μην μπορεί κανείς να περάσει. Ο αποκλεισμός ξεκίνησε περίπου από τις 6 το πρωί και έγινε ιδιαίτερα αισθητός όταν στρατιωτικοί κατευθύνονταν προς το στρατόπεδο της Καβύλης, το οποίο δεν μπορούσαν να προσεγγίσουν από τον κανονικό δρόμο και έπρεπε να κάνουν επιπλέον χιλιόμετρα αναζητώντας δίοδο από άλλον κόμβο.

Το απίστευτο περιστατικό επαναλήφθηκε, ενώ ανάλογα έχουν συμβεί και σε άλλες περιοχές της χώρας. Δεν έλειψαν πάντως οι μικρής κλίμακας εντάσεις με διερχόμενους οδηγούς φορτηγών, οι οποίοι ζητούσαν την απομάκρυνσή τους από το οδόστρωμα. Ακόμα και αν δεν πρόκειται για ασκήσεις προσομοίωσης ασύμμετρης επίθεσης και παρεμπόδισης της κίνησης του Ελληνικού Στρατού στον Έβρο από αλλοδαπούς, προβληματίζει η νέα τακτική των μεταναστών να αποκλείουν επί μακρόν πολίτες και στρατιωτικούς, καθώς αποκλείστηκε το στρατόπεδο.

Να σημειωθεί ότι μόλις πριν από μερικές ημέρες υπήρξε παρόμοιο περιστατικό. Εκατόν πενήντα μετανάστες που οδηγήθηκαν σε φυλάκιο το κατέλαβαν! Το αίτημα και στις δύο περιπτώσεις ήταν κοινό: ζητούσαν να τους παραχωρηθεί προσωρινό άσυλο και έγγραφα προκειμένου να μπορέσουν να μεταβούν αλλού. Σύμφωνα με ερμηνεία υπηρεσιακού παράγοντα, πρόκειται για υποκινούμενη τακτική, η οποία έχει σκοπό να ελαχιστοποιήσουν τις πιθανότητες να επαναπροωθηθούν από την Ελλάδα στην Τουρκία, εφόσον η είσοδός τους είχε πραγματοποιηθεί ομαδικά».

Με απλά λόγια, ο Ελληνικός Στρατός, εκτός από μετατροπή του σε «φιλιππινέζα» των λαθρομεταναστών, αποτελεί πλέον και έρμαιο στις διαθέσεις τους για αποκλεισμό των δρόμων, παρεμποδίζοντας έτσι τις δραστηριότητές του εν καιρώ ειρήνης  για τις οποίες είναι ταγμένος.

Σαν «κερασάκι στην τούρτα» έρχεται το δημοσίευμα άλλης κυριακάτικης εφημερίδας, σύμφωνα με την οποία «Συνολικά, λοιπόν, ακόμα 27.923 μετανάστες έφτασαν στην Ελλάδα μόνο τους τελευταίους πέντε μήνες. Περίπου οι τρεις στους δέκα όπως τεκμαίρεται από τις αιτήσεις ασύλου που κατατίθενται είναι Σύροι. Ένας στους 10 προέρχεται από το Πακιστάν, το Αφγανιστάν και το Ιράκ, ενώ ακολουθούν η Αλβανία και το Μπαγκλαντές ως χώρες προέλευσης».

Μόνο τρεις στους δέκα, δηλαδή, προέρχονται από χώρα στην οποία υπάρχει πολεμική σύρραξη (η οποία στην ουσία, όμως έχει φτάσει κοντά στο τέλος της), ενώ όλοι οι υπόλοιποι είναι ξεκάθαρα λαθρομετανάστες. Από την ίδια εφημερίδα πληροφορούμαστε ότι μόλις 177 από τους αιτούντες άσυλο έφυγαν για την Γερμανία. 27.923 «πρόσφυγες» ήρθαν και 177 έφυγαν. Χρειάζεται κάτι παραπάνω για να αντιληφθούμε την σοβαρότητα της όλης κατάστασης;

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/miso-ekatommurio-afganoi-etoimazontai-na-perasoun-sthn-ellada-mesw-tourkias#ixzz5UearRHHb

Exit mobile version