Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Τουρκικές απειλές: “Οι ένοπλες δυνάμεις μας θα προστατεύουν τις αξιώσεις μας σε Κύπρο και Μεσόγειο” – Ο Τσαβούσογλου κάλεσε τον Έλληνα πρέσβη στην Άγκυρα

Τουρκικές απειλές: “Οι ένοπλες δυνάμεις μας θα προστατεύουν τις αξιώσεις μας σε Κύπρο και Μεσόγειο” - Ο Τσαβούσογλου κάλεσε τον Έλληνα πρέσβη στην Άγκυρα

Σε ευθείες απειλές πολέμου προχώρησε ο τούρκος υπουργός αμύνης, τον οποίο έχει καλέσει στην Ελλάδα ο Καμμένος, ύστερα από την ανακοίνωση Κοτζιά για την πρόθεση επέκτασης των χωρικών υδάτων στα 12 ν.μ., αλλά μονάχα στο Ιόνιο.

«Οι Ένοπλες Δυνάμεις μας, γνωστές ως «η Βασίλισσα του προφήτη» θα συνεχίσουν να προστατεύουν τα δικαιώματα και τις αξιώσεις της χώρας μας στην Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου και στην Ανατολική Μεσόγειο, και να διασφαλίζουν την ειρήνη και την ασφάλεια στην περιοχή, πάντα σε εναρμόνιση με τις διεθνείς εγγυήσεις και τις συμφωνίες που έχουν υπογραφεί με τις συμμαχικές δυνάμεις και αφορούν το νησί της Κύπρου», τόνισε ο Χουλουσί Ακάρ σε μία προφανή επίκληση του παλιού “casus belli” της τουρκικής βουλής.

Παράλληλα, ο Τσαβούσογλου κάλεσε στην Άγκυρα εκτάκτως τον Έλληνα πρέσβη και του τόνισε ότι η τουρκία δεν πρόκειται να δεχτεί τέτοια πράγματα. Σε πρωινή εκπομπή της τουρκίας είπε, σκιαγραφώντας τα όσα θα πει στον Πρέσβη: «Η Ελλάδα πολλές φορές κάνει παρόμοιες δηλώσεις για 12 μίλια. Εκεί πολλές φορές προηγείται ο λαϊκισμός. Εμείς είμαστε υπέρ στο να λυθούν τα θέματα με έναν ειρηνικό τρόπο στο Αιγαίο. Όποτε η Ελλάδα κάνει δηλώσεις που προκαλούν, εμείς δίνουμε τις κατάλληλες απαντήσεις και τους βάζουμε στη θέση τους. Πάντα πρέπει να σκέφτονται οι Έλληνες πώς μπορούμε να λύσουμε τα θέματα αυτά. Γνωρίζουν πολύ καλά οι Έλληνες ότι δεν θα επιτρέψουμε τέτοια απόφαση»

Βεβαίως, τώρα τα γιουσουφάκια των Αθηνών θα ανακρούσουν πρύμναν και ούτε καν η επέκταση στο Ιόνιο δεν πρόκειται να γίνει, μία κίνηση που όπως έχουμε ήδη πει θα κατέληγε να γίνει τουρκικό επιχείρημα ενταφιασμού της ΑΟΖ στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.

Πάγια θέση της Χρυσής Αυγής είναι η καταγγελία στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ του τουρκικού casus belli και η άμεση επέκταση των χωρικών μας υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια, κινήσεις που αποτελούν αναφαίρετο, από το Διεθνές Δίκαιο, δικαίωμα της χώρας μας ΧΩΡΙΣ την ανάγκη ούτε καν ενημέρωσης της Τουρκίας, πόσω μάλλον συγκατάθεσής της.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/apeiles-apo-thn-tourkia-oi-enoples-dunameis-mas-tha-prostateuoun-tis-ajiwse#ixzz5UlXoHtAK

Exit mobile version