Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ήταν ο πόλεμος του 1940, ένας πόλεμος «κατά του φασισμού»;

Ήταν ο πόλεμος του 1940, ένας πόλεμος «κατά του φασισμού»;

Άρθρο από την εφημερίδα “Χρυσή Αυγή” που κυκλοφορεί

Με αφορμή την 28η Οκτωβρίου θα οργιάσει η κομμουνιστική προπαγάνδα στα σχολεία μας! Θα γίνει στα Ελληνόπουλα ένα βάναυσο παιδομάζωμα ψυχών και οι δάσκαλοι της συμφοράς οι μπολσεβίκοι οι για του ολέθρου τα έργα βαλτοί καθώς λέγει ο Κωστής Παλαμάς, θα διαστρεβλώσουν πλήρως την Αλήθεια και την Ιστορία! 

Η 28η Οκτωβρίου είναι μια χρυσή σελίδα δόξας του Ελληνισμού και σίγουρα δεν υπήρξε ένας πόλεμος πολιτικός όπως ισχυρίζονται. 

Δια του λόγου το αληθές ας δούμε τι έλεγαν τότε δύο σημαντικοί άνθρωποι της εποχής. Ας δούμε τι έλεγε ο Άγγλος Στρατηγός που διοικούσε τις βρετανικές δυνάμεις στην Ελλάδα και ο σπουδαίος δημοσιογράφος και ακαδημαϊκός Σπύρος Μελάς:

«Στρατηγός Wilson Διοικητής των εν Ελλάδι Βρετανικών δυνάμεων: Η θέσις μας εις την Ελλάδα ήταν τω όντι παράδοξος. Αγωνιζόμεθα εναντίον του ολοκληρωτισμού, ενισχύοντες μίαν φασιστικήν κυβέρνησιν εναντίον μίας άλλης».

ΣΠΥΡΟΣ ΜΕΛΑΣ «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»: «Η γραμμή, 8 Μαΐου 1941: «Οι Έλληνες είμαστε λαός περίεργος. Είχαμε κράτος ολοκληρωτικό και πολεμούσαμε με την σημαία των Δημοκρατιών … Τέτοιου είδους αντίφασις μετάγινε ποτέ στην πολιτική ιστορία;… Φανταζόμουνα για μια στιγμή νίκη της σημαίας με την οποία πολεμούσαμε. Και γελούσα μέχρι δακρύων. Τι θα εσήμαινε η νίκη αυτή;… Πολιτική αυτοκτονία του νικητού. Τι θα γινότανε την επαύριον το ολοκληρωτικό καθεστώς μας; Στάχτη και καπνός. Αι αντιφάσεις όμως τελειώνουν εδώ; Τι γυρεύουν σήμερα μερικοί, ελάχιστοι ευτυχώς πια; Νοσταλγούν μετά την νίκη του ολοκληρωτικού καθεστώτος, την φιλελεύθερη οικονομία και την φιλελεύθερη φλυαρία των πλουτοκρατικών Δημοκρατιών. Ορίστε να συνεννοηθείτε…»

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/htan-o-polemos-tou-1940-enas-polemos-kata-tou-fasismou#ixzz5V2Qwd2bj

Exit mobile version