Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Επτά στους δέκα μισθωτούς παίρνουν μισθό κάτω από 1.000 ευρώ

Επτά στους δέκα μισθωτούς παίρνουν μισθό κάτω από 1.000 ευρώ

Κάθε έρευνα, η οποία βλέπει το φως της δημοσιότητας φροντίζει να δείχνει την οικτρή εικόνα που έχει δημιουργηθεί στην Ελλάδα των μνημονιακών εφαρμογών. Με καθαρές μηνιαίες απολαβές κάτω των 1.000 ευρώ αμείβονται περισσότεροι από τους επτά στους δέκα μισθωτούς. Μάλιστα, με βάση τα συμπεράσματα του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ (ΙΝΕ-ΓΣΕΕ), η κατάσταση αυτή θα διατηρηθεί πολλά χρόνια ακόμη, δεδομένου ότι το Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν (ΑΕΠ) θα επιστρέψει στα επίπεδα του 2007, εφόσον δεν υπάρξει νέα ύφεση, το… μακρινό 2032!

Σύμφωνα με την νεότερη ενδιάμεση έκθεση για την Ελληνική οικονομία και την απασχόληση του ΙΝΕ της ΓΣΕΕ που παρουσιάστηκε την Πέμπτη, το 72,8% των εργαζομένων λαμβάνει καθαρές μηνιαίες αποδοχές κάτω από 1.000 ευρώ. Την ίδια στιγμή, μόλις το 10% των απασχολουμένων έχει καθαρό μηνιαίο μισθό πάνω από 1.300 ευρώ.

Επτά στους δέκα Έλληνες, δηλαδή, έχουν μισθό, ο οποίος σε καμία περίπτωση δεν είναι επαρκής για να τους βοηθήσει στις δυσκολίες της ζωής, πολύ περισσότερο μάλιστα από την στιγμή που με αυτό τον μισθό θα πρέπει εκτός από τον εαυτό τους να συντηρήσουν και την οικογένεια. Η ολοένα και αυξανόμενη λιτότητα, που αποτελεί το αναμενόμενο αποτέλεσμα των μνημονιακών επιλογών, οδηγεί τους Έλληνες ακόμη περισσότερο προς τον πάτο του βαρελιού της ανέχειας.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/epta-stous-deka-misthwtous-pairnoun-mistho-katw-apo-1.000-eurw#ixzz5V2RBhPwF

Exit mobile version