Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Αποτελεσματικός εξοπλισμός των Ενόπλων Δυνάμεων μόνο με Εθνική Κυβέρνηση της Χρυσής Αυγής

Προφυλάκιση για εγκληματική διαφθορά στα εξοπλιστικά για ακόμη έναν υπουργό Αμύνης ενός κόμματος της αριστεροδεξιάς κλεπτοκρατικής μεταπολίτευσης

Οι λανθασμένες επιλογές αμφίβολης αξίας και αποτελεσματικότητας των αμυντικών προγραμμάτων από το κλεπτοκρατικό κόμμα της μεταπολίτευσης (Νέα Δημοκρατία-ΠΑΣΟΚ-ΚΚΕ και τα παράγωγα αναχώματα τους όπως ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ΛΑΟΣ) αποδυναμώνει ανησυχητικά την αμυντική θωράκιση της Ελλάδας, κομβικό σημείο οι επόμενες εκλογές για τον σωστό επανεξοπλισμό της Πατρίδας μας με μια Εθνική Κυβέρνηση της Χρυσής Αυγής. Η διαχρονική εγκληματική απαξίωση των αμυντικών δυνατοτήτων της Πατρίδας μας δεν πρέπει να συνεχιστεί.

Δυστυχώς στα χρόνια της μεταπολίτευσης υπάρχουν τέσσερα τουλάχιστον πεδία που έχουν υποβαθμίσει το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων της Πατρίδας μας, η αδρανοποίηση της πολεμικής βιομηχανίας, ο λανθασμένος συσχετισμός των αμυντικών εξοπλισμών με μίζες, τα αμφιλεγόμενης αξίας εξοπλιστικά προγράμματα και η έλλειψη της απαραίτητης διατήρησης και συντήρησης των υπαρχόντων οπλικών συστημάτων.

1. Αδρανοποίηση της εγχώριας πολεμικής βιομηχανίας

Η τροχοπέδη στην πολεμική βιομηχανία της Ελλάδος ευνόησε την υποχρεωτική αγορά οπλικών συστημάτων από το εξωτερικό. Προφανώς όλοι οι εθελόδουλοι πολιτικοί της μεταπολίτευσης χαντάκωσαν οποιαδήποτε φιλότιμη προσπάθεια για την προσπάθεια δημιουργίας μιας εθνικής πολεμικής βιομηχανίας προς όφελος των ξένων δυνάμεων.

2. Η αγορά οπλικών συστημάτων δεν συνεπάγεται και υποχρεωτική καταβολή μίζας

Όσο αφορά τα εξοπλιστικά προγράμματα ο υπέρογκος χρηματισμός των στελεχών της μεταπολίτευσης καταδεικνύει την εγκληματική νοοτροπία τους απέναντι στον Ελληνικό Λαό. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι οι δύο υπουργοί αμύνης του ΠΑΣΟΚ που ζημίωσαν την αποτρεπτική ικανότητα της Πατρίδας μας και τον έλληνα φορολογούμενο με εκατομμύρια ευρώ.

Αντιθέτως η αγορά σωστών και ετοιμοπόλεμων οπλικών συστημάτων μπορεί να διεκπεραιωθεί από εθνικιστές πολιτικούς που θα προσδώσουν βαρύτητα στην Εθνική Άμυνα και σεβασμό στην Εθνική Οικονομία.

3. Αμφιλεγόμενης αξίας μη-ετοιμοπόλεμα εξοπλιστικά προγράμματα

Μετά από αρκετά χρόνια μηδενικών δαπανών για την Εθνική Άμυνα, τα μοναδικά εξοπλιστικά προγράμματα που εγκρίθηκαν ήταν μια χρονοβόρα αναβάθμιση μαχητικών F-16 σε αισθητήρες και διασύνδεση δηλαδή χωρίς την πρόβλεψη για προηγμένα πυραυλικά συστήματα, η αγορά των καταπονημένων ελικοπτέρων Kiowa από τον πόλεμο του Αφγανιστάν που σάπιζαν στην έρημο της Αριζόνα και η επαναφορά των ακατάλληλων για πολεμικές επιχειρήσεις στο Αιγαίο Πέλαγος αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας (ΑΦΝΣ) P3-B Orion.

Από όλα τα παραπάνω συστήματα έχουν ολοκληρωθεί μόνο οι προκαταβολές της Ελλάδας προς τους ξένους. Αναλυτικά η αναβάθμιση των F-16 θα διαρκέσει μετά από πρώτες εκτιμήσεις περίπου οκτώ χρόνια με δώδεκα αεροσκάφη να καθηλώνονται στο έδαφος κάθε χρόνο για τις απαραίτητες εργασίες. Επιπροσθέτως είναι προφανές ότι οι αμερικανοί ήθελαν να ξεφορτωθούν με το αζημίωτο τα καταπονημένα Kiowa καθώς επίσης το πρώτο “αναβαθμισμένο” ΑΦΝΣ P3-B θα είναι στην ουσία ένα τουριστικό αεροσκάφος μιας και οι εργασίες περιλαμβάνουν μόνο την δομική ανακατασκευή.

Αντίστοιχο παράδειγμα κακοδιαχείρισης εξοπλιστικών κονδυλίων για το Πολεμικό Ναυτικό ήταν η προκαταβολή των 1,4 δισ ευρώ επί Τσοχατζόπουλου στην γερμανική εταιρία HDW για τα υποβρύχια 214 που παρουσίαζαν εκ κατασκευής κλίση άνω των 45 μοιρών όταν έπλεαν στην επιφάνεια. Φυσικά στον χορό της κατασπατάλησης του δημόσιου χρήματος δεν λείπει και ο Παπαντωνίου που προσφάτως προφυλακίστηκε για μίζες στα εξοπλιστικά με μια υπερτιμημένη σύμβαση πάλι σχετική με υποβρύχια το 2002.

4. Έλλειψη της απαραίτητης διατήρησης και συντήρησης των υπαρχόντων οπλικών συστημάτων

Χαρακτηριστικά παραδείγματα αδιαφορίας για την απαραίτητη συντήρηση των οπλικών συστημάτων της Πατρίδας μας από τις αριστεροδεξιές κυβερνήσεις του ενός κόμματος με τα πολλά ονόματα (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ-ΣΥΡΙΖΑ-ΚΚΕ-ΛΑΟΣ-ΑΝΕΛ-Ποτάμι) είναι η αποτυχία εξασφάλισης ανταλλακτικών για τα επιθετικά ελικόπτερα Apache της Αεροπορίας Στρατού και των διαπραγματεύσεων για την αναβάθμιση των μαχητικών Mirage. Σε αυτό το σημείο αξίζει να αναφερθεί ότι τα ανταλλακτικά που δεν φρόντισε να εξασφαλίσει το μεταπολιτευτικό κράτος κατέληξαν στο Ισραήλ για τα δικά του Apache.

Δυστυχώς η αδιαφορία για συντήρηση πλαισιώνεται με προσπάθειες πώλησης πολύτιμων και ετοιμοπόλεμων F-16C/D σε τρίτες χώρες για ευτελή ποσά αντιστρόφως ανάλογα με την τακτική αξία αυτών των αεροσκαφών ως μοίρες κρούσης στο σύγχρονο πεδίο της μάχης.

Συμπερασματικά οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις δεν θα πρέπει να συνεχίσουν για ένα μεγάλο μελλοντικό διάστημα να επηρεάζονται από τις δεσμεύσεις των ανθελλήνων μεταπολιτικάντηδων έναντι των διεθνών τοκογλύφων. Καθημερινά προκύπτουν σοβαρότατα ζητήματα επιχειρησιακής ετοιμότητας και αξιοπιστίας των οπλικών συστημάτων για τα οποία έχουν πληρωθεί δισεκατομμύρια ευρώ από το υστέρημα του ελληνικού λαού.

Μόνο μια Εθνική Κυβέρνηση της Χρυσής Αυγής έχει την πολιτική βούληση για την επανασύσταση της εγχώριας πολεμικής βιομηχανίας, τον ορθολογισμό στα εξοπλιστικά προγράμματα και την διατήρηση των υπαρχόντων οπλικών συστημάτων σε άριστη επιχειρησιακή κατάσταση.

Θ. Γ. Κωστής

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/apotelesmatikos-ejoplismos-twn-enoplwn-dunamewn-mono-me-ethnikh-kubernhsh-c#ixzz5V8UcdjiM

Exit mobile version