Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Η Μέρκελ εγκαταλείπει: Δεν θα είναι υποψήφια για την προεδρία του κόμματός της!

Η Μέρκελ εγκαταλείπει: Δεν θα είναι υποψήφια για την προεδρία του κόμματός της!

Ύστερα από τα συνεχή εκλογικά χαστούκια που δέχτηκε, απόρροια και συνέπεια της πολιτικής των «ανοιχτών συνόρων», της οποίας υπήρξε η πιο φανατική πρέσβειρα, η Μέρκελ αποφάσισε και ανακοίνωσε ότι δεν θα διεκδικήσει την επανεκλογή της στην προεδρεία του CDU.

«Η απρόσμενη απόφαση της 64χρονης Μέρκελ σηματοδοτεί την αρχή του τέλους μιας εποχής που η ηγεσία της στη Γερμανία άφησε σφραγίδα στην Ευρώπη και πέραν αυτής για πάνω από μια δεκαετία. Η θητεία της στην καγκελαρία λήγει το 2021 και η Μέρκελ έχει πει ότι προτίθεται να την ολοκληρώσει», σχολιάζει το Bloomberg και όντως σημαίνει το τέλος της φιλελεύθερης κυριαρχίας επάνω στην Ευρώπη.

Η απόσυρση της Μέρκελ, βεβαίως, αποτελεί μία συμβολική νίκη για τις πατριωτικές δυνάμεις που δραστηριοποιούνται στην Γερμανία, αλλά και μία τακτική κίνηση της Μέρκελ, προκειμένου το κόμμα της να αναρρώσει από την ευθύνη που το βαραίνει για την πολιτική των «ανοιχτών συνόρων» και τις εκατόμβες των νεκρών που αυτή έφερε πανευρωπαϊκά.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/h-merkel-egkataleipei-den-tha-einai-upopshfia-gia-thn-proedria-tou-kommatos#ixzz5VL8lYKhY

Exit mobile version