Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΠΑΣΟΚ: Μια εγκληματική οργάνωση σε βάθος χρόνου

ΠΑΣΟΚ: Μια εγκληματική οργάνωση σε βάθος χρόνου

Είναι πανελληνίως γνωστό ότι το ΠΑΣΟΚ είναι το κόμμα εκείνο που μετέτρεψε την «λαμογιά» σε κοινωνική επιστήμη και έκλινε την λέξη «κλέφτης» σε όλες τις πτώσεις. Αυτές τις ημέρες, η περίπτωση Παπαντωνίου φρόντισε να μας υπενθυμίσει την συγκεκριμένη παραδοχή. Ας μην ξεχνάμε, λοιπόν, ότι τέσσερα πασοκικά πολιτικά πρόσωπα, που στο ζενίθ τους υπήρξαν μέλη της ευρύτερης ομάδας του Κώστα Σημίτη, δυνατά «χαρτιά» του ΠΑΣΟΚ στα χρόνια του εκσυγχρονισμού, βρίσκονται σήμερα είτε καταδικασμένα είτε κατηγορούμενα για βαρύτατες κακουργηματικές πράξεις, όπως μίζες.

Τα «μαύρα ταμεία» της Siemens έφεραν στο εδώλιο τον πρώην υπουργό Τάσο Μαντέλη, που καταδικάστηκε, και τον Θεόδωρο Τσουκάτο. Αντίστοιχα, συμβάσεις εξοπλιστικών προγραμμάτων οδήγησαν ενώπιον της Δικαιοσύνης -εκτός από τον «τσάρο της οικονομίας» Γιάννο Παπαντωνίου- τον Άκη Τσοχατζόπουλο, που για χρόνια υπήρξε υπουργός του Κώστα Σημίτη μέχρι και υποψήφιος για την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ, και τον Ιωάννη Σμπώκο.

Με λίγα λόγια, ο Παπαντωνίου προφυλακίστηκε για μίζες 2.835 εκατ. ελβετικών φράγκων. Ο Τσοχατζόπουλος κρίθηκε ένοχος για μίζες 80 εκατ. δολαρίων. Ο Μαντέλης καταδικάστηκε για μίζα 475 χιλιάδων μάρκων από την Siemens. Ο Σμπώκος έχει, μεταξύ άλλων, καταδικαστεί σε 8 χρόνια κάθειρξη για το «μαύρο πολιτικό χρήμα», αλλά και σε ποινή κάθειρξης 14 ετών για την προμήθεια του οπλικού συστήματος «Ερμής». Ο Τσουκάτος είναι υπόδικος, καθώς μετέφερε 1 εκατ. μάρκα της Siemens σε ταμεία του ΠΑΣΟΚ.

Χρειάζονται κι άλλα τέτοια παραδείγματα για να αντιληφθούμε ότι το ΠΑΣΟΚ είναι μια εγκληματική οργάνωση που δρούσε έτσι για πολλά χρόνια;

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/pasok-mia-egklhmatikh-organwsh-se-bathos-chronou#ixzz5VMZzaW8q

Exit mobile version