Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Έρευνα-σοκ για την «πολιτική ορθότητα»: Οι Έλληνες είμαστε ο πιο θρησκευόμενος Λαός στην Ευρώπη και με μεγάλη έμφαση στην Εθνική Ταυτότητα

Έρευνα-σοκ για την «πολιτική ορθότητα»: Οι Έλληνες είμαστε ο πιο θρησκευόμενος Λαός στην Ευρώπη και με μεγάλη έμφαση στην Εθνική Ταυτότητα

Το γιατί οι εθνομηδενιστές προσπαθούν να πλήξουν την σύνδεση αιώνων Ελλάδος-Ορθοδοξίας επεξηγείται και από την είδηση που ακολουθεί.

Τέταρτη ανάμεσα σε 34 χώρες της Ευρώπης έρχεται η Ελλάδα στο πεδίο της ταύτισης της θρησκείας με την Εθνική Ταυτότητα. Τρεις στους τέσσερις Έλληνες (76%) θεωρούν ότι το να είναι Χριστιανοί ισοδυναμεί με το να είναι «αληθινοί Έλληνες». Το αντίστοιχο για τον εαυτό τους πιστεύουν μόνο ένας στους επτά Σουηδούς και ένας στους τρεις Άγγλους, Γάλλους και Γερμανούς. Πρόκειται για ένα μόνο από τα ευρήματα που προέκυψαν από μεγάλη έρευνα του αμερικανικού Pew Research Center, η οποία διενεργήθηκε την περίοδο 2015-2017 μεταξύ 56.000 ενηλίκων σε 34 κράτη της Δυτικής, Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης και δημοσιοποιήθηκε χθες.

Μεταξύ των 34 κρατών και εθνικοτήτων οι Έλληνες πρωτεύουμε στην Πίστη μας ότι υπάρχει Θεός (92%), ξεπερνώντας ακόμα και τους Ρώσους (75%), την ίδια ώρα που μόνο το 36% των Σουηδών δηλώνει το ίδιο. Την πρώτη θέση σε ολόκληρη την ήπειρο καταλαμβάνουμε και στην πεποίθηση ότι ο πολιτισμός μας είναι ανώτερος όλων των άλλων (89%).

Γενικότερα, οι ανατολικές χώρες διακρίνονται από υψηλά ποσοστά πίστης στην πολιτισμική τους ανωτερότητα έναντι όλων των άλλων (69% των Ρώσων, 84% των Αρμενίων). Οι Δυτικοευρωπαίοι εμφανίζονται περισσότερο «σεμνοί» (μόλις το 36% των Γάλλων και το 45% των Γερμανών δηλώνουν το ίδιο). Αξιοσημείωτο είναι ότι μόλις το 31% των Ελλήνων θα αποδεχόταν μουσουλμάνο ως μέλος της οικογένειάς του και μόνον το 35% θα αποδεχόταν Εβραίο. Πρόκειται για ποσοστά πολύ κοντά στα χαμηλότερα της Ευρώπης. Για να έχουμε μια συγκριτική εικόνα, το 55% των Γερμανών θα αποδεχόταν μουσουλμάνο και το 76% των Γάλλων θα αποδεχόταν Εβραίο. Οι Έλληνες διακρινόμαστε από εξίσου χαμηλά ποσοστά προθυμίας να αποδεχθούμε στην οικογένειά μας τόσο μουσουλμάνους όσο και Εβραίους, κάτι που δεν ισχύει ούτε στις ανατολικές χώρες. Οι περισσότερες διακρίνονται από μεγαλύτερα ποσοστά αποδοχής απέναντι στους Εβραίους.

Παράλληλα, το 74% των Ελλήνων εκτιμά ότι η καταγωγή (το «Αίμα» δηλαδή) και η Εθνική Ταυτότητα ταυτίζονται. Οι περισσότεροι δηλαδή πιστεύουν ότι δεν μπορεί να είναι Έλληνας κάποιος που δεν γεννήθηκε στην Ελλάδα. Το ίδιο πιστεύουν το 22% των Σουηδών και το 48% των Γάλλων. Οι παρόμοιες αντιλήψεις επεκτείνονται και στις στάσεις για τα δικαιώματα και τα σύγχρονα κοινωνικά ζητήματα. Για παράδειγμα, το 75% των Γερμανών και το 77% των Βρετανών υποστηρίζουν τον γάμο ομοφιλόφυλων, ενώ τον απορρίπτουν το 90% των Ρώσων, το 79% των Βουλγάρων και το 70% των Ελλήνων. Τέλος, προξενεί εντύπωση ότι, παρά την διάδοση τη έκτρωσης, το 52% των Ελλήνων θα ήθελε να απαγορευτεί, κάτι που δηλώνουν μόνο το 18% των Βρετανών και μόλις το 3% των Σουηδών.

Παρά την πολυετή ανθελληνική και αντιχριστιανική προπαγάνδα από τα γνωστά κέντρα, ο Ελληνικός Λαός παραμένει ατίθασος και… ανεπίδεκτος μορφώσεως στην «πολιτική ορθότητα». Όπως είναι αναμενόμενο, τα ντόπια φερέφωνα του Σόρος και οι λοιποί εθνομηδενιστές θα πρέπει να εκτείνουν την ανθελληνική και αντιχριστιανική τους προπαγάνδα, προκειμένου να δικαιολογήσουν τους παχυλούς μισθούς τους.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/ereuna-sok-gia-thn-politikh-orthothta-o-pio-thrhskeuomenos-laos-sthn-eurwph#ixzz5VReJin72

Exit mobile version