Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Συγκλονιστικές μαρτυρίες για τον ηρωικό θάνατο του Κωνσταντίνου Κατσίφα: Σήκωσε τα χέρια ψηλά και φώναξε «ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΔΑ»!

Όλες οι πληροφορίες και οι μαρτυρίες που έρχονται από την Βόρειο Ήπειρο και τις αιματοβαμμένες Βουλιαράτες συνηγορούν στο γεγονός πως ο Εθνομάρτυρας Κωνσταντίνος Κατσίφας δολοφονήθηκε εν ψυχρώ από την αλβανική αστυνομία.

Λεπτομέρειες που συγκλονίζουν αφηγήθηκε στον ΣΚΑΪ ο γαμπρός του ήρωα, Βαγγέλης Σακελλαράκης. «Είδα ένα πρόσωπο με τέτοια νηφαλιότητα και υπερηφάνεια στο νεκροτομείο. Θα πείτε κι εσείς, αν τον δείτε ότι δεν γίνεται! Δεν έχω δει τέτοιο νεκρό. Είχε αποφασίσει να πεθάνει αυτή την ώρα και αυτή την Άγια μέρα».

Ο Βαγγέλης Σακελλαράκης είπε ακόμα ότι ο Έλληνας ιατροδικαστής είδε την σορό του μόνο για πέντε λεπτά. «Δεν μας επετράπη κάτι περισσότερο. Κυνηγούσαν έναν άνθρωπο οι αλβανικές ειδικές δυνάμεις. Σίγουρα δεν πυροβόλησε, αλλά ακόμα και αν το δεχτούμε, τα πυρά ήταν άσφαιρα. Αναρωτιέμαι, δεν ακολουθήθηκαν κάποια πρωτόκολλα; Ζητήσαμε από τον δικηγόρο μας να ρωτήσει. Θα μπορούσε να είναι ζωντανός. Έναν άνθρωπο με πάνω από 300 ενόπλους δεν τον σκοτώνεις. Αυτός ο άνθρωπος θα μπορούσε να περάσει τα σύνορα πολύ εύκολα. Γιατί ενώ βρέθηκε τόσο ψηλά και συνομιλούσε με έναν βοσκό, του ζήτησε λίγο νερό και έμεινε εκεί για περίπου μια ώρα με τρία τέταρτα. Αυτός όμως αποφάσισε να γυρίσει πίσω».

Ο κ. Σακελλαράκης είπε ακόμα ότι ο Κωνσταντίνος Κατσίφας έφυγε με τα χέρια ανοικτά προς τον ουρανό: «Ήταν αποφασισμένος να πεθάνει. Σήκωσε τα χέρια ψηλά και φώναξε «ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΔΑ»!».

Συντετριμμένος είναι και ο δικηγόρος της οικογένειας Κατσίφα, Κώστας Γιοβανόπουλος. «Αυτό είναι μία άλλου είδους εμπειρία και καμιά φορά οι δικηγόροι δε πρέπει να μετάσχουμε σε τέτοια πράγματα, να περνάνε μέσα μόνο οι απολύτως ειδικοί αλλά ήταν και πολύ ειδική η συνθήκη εκεί και όφειλα να είμαι στο σημείο. Τι να σας πω… Θα το πω έτσι όπως το αισθάνθηκα. Ένας περήφανος και ευτυχισμένος νεκρός με μία φυσιογνωμία – μία νεκρική μάσκα – την οποία δεν μπορώ να τη περιγράψω, ήταν κάτι ασύλληπτο. Το νιώσαμε μαζί, και, μάλιστα, δε το ένιωσα μόνο, το ένιωσε και κύριος Βουγιουκλάκης, ότι η φυσιογνωμία του είναι συγκλονιστική. Τι να πω… Η έννοια παλίκαρος, παλικάρι, φιλότιμο είναι ζωγραφισμένα πάνω του»!

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/sugklonistikes-marturies-gia-ton-hrwiko-thanato-tou-katsifa-shkwse-ta-cheri#ixzz5VXEqXRBR

Exit mobile version