Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ξεφτιλίζουν τον Τσίπρα οι “Financial Times”: Από «Λένιν του Αιγαίου» έγινε ο αγαπημένος του κατεστημένου της Ε.Ε.

Ξεφτιλίζουν τον Τσίπρα οι “Financial Times”: Από «Λένιν του Αιγαίου» έγινε ο αγαπημένος του κατεστημένου της Ε.Ε.

Με ένα αιχμηρό άρθρο ο δημοσιογράφος Τόνι Μπάρμπερ ξεφτιλίζει τον “επαναστάτη του γλυκού νερού”, Αλέξη Τσίπρα, χαρακτηρίζοντάς τον ως τον αγαπημένο του κατεστημένου της Ε.Ε.

Στο άρθρο του ο δημοσιογράφος Τόνι Μπάρμπερ περιγράφει τις πιέσεις που δέχθηκε η ελληνική οικονομία και το πολιτικό σύστημα όλα τα προηγούμενα χρόνια, την εγκατάλειψη του ΠΑΣΟΚ από τους ψηφοφόρους και την μεταπήδησή τους στον ΣΥΡΙΖΑ που «εγκατέλειψε τα ακραία πειράματά του στην εξουσία το πρώτο ήμισυ του 2015» και εξελίχθηκε σε «φυσικό αντικαταστάτη του ΠΑΣΟΚ», αλλά και την μετάλλαξη του Αλέξη Τσίπρα «που κάποτε τον φοβόντουσαν στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες ως έναν Λένιν του Αιγαίου και τώρα είναι ο αγαπημένος του κατεστημένου της ΕΕ».

Γράφει χαρακτηριστικά: “Στοχαστείτε επίσης την καριέρα του Αλέξη Τσίπρα. Κάποτε τον φοβόντουσαν στις πρωτεύουσες της ΕΕ ως ένα είδος Λένιν του Αιγαίου. Τώρα είναι ο αγαπημένος του κατεστημένου της ΕΕ, όχι μόνον γιατί κατάπιε το φάρμακο της διάσωσης και βοήθησε να παραμείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη. Τα περισσότερα χειροκροτήματα σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και την Ουάσιγκτον τα κερδίζει για την πρωτοβουλία επίλυσης της κόντρας της Ελλάδας με τα Σκόπια για το ονοματολογικό. Πρόκειται για μια από τις πλέον δυσεπίλυτες, δυνητικά επικίνδυνες διαμάχες στα Βαλκάνια. Κι ο κ. Τσίπρας όχι μόνον κάνει μια προσπάθεια, άλλα έδειξε ότι είναι έτοιμος να ορθώσει ανάστημα στη Ρωσία, χώρα που παραδοσιακά είναι κοντά στην Ελλάδα και να διώξει Ρώσους διπλωμάτες για να κρατήσει ζωντανή την επίλυση του “μακεδονικού”».

Εμείς δεν χρειάζεται να προσθέσουμε κάτι άλλο. Ο Τσίπρας είναι πράγματι… άξιος συγχαρητηρίων για την δουλικότητα και την ενδοτικότητα του!

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/jeftilizoun-ton-tsipra-oi-financial-times-apo-lenin-tou-aigaiou-egine-o-aga#ixzz5VYI04EKF

Exit mobile version