Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Αίσχος! Απέβαλαν μαθητές, επειδή τραγούδησαν το «Μακεδονία ξακουστή» στην παρέλαση

Αίσχος! Απέβαλαν μαθητές, επειδή τραγούδησαν το «Μακεδονία ξακουστή» στην παρέλαση

Σε απίστευτα επίπεδα φαίνεται ότι έχει φτάσει ο εθνομηδενισμός στην Χώρα μας και μάλιστα σε θεσμικό επίπεδο, αν κρίνουμε από την πραγματικά ακατανόητη απόφαση της διεύθυνσης του 1ου Γενικού Λυκείου του Γέρακα να αποβάλει έξι μαθητές οι οποίοι φώναζαν συνθήματα υπέρ της Ελληνικότητας της Μακεδονίας και της Κύπρου στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου…

Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν ότι μαθητές του 1ου και του 2ου ΓΕ.Λ. Γέρακα ζήτησαν να παρελάσουν τραγουδώντας το «Μακεδονία ξακουστή», κάτι που οι καθηγητές τους αρνήθηκαν!

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, μετά την αρνητική απάντηση που έλαβαν από τους καθηγητές τους, ορισμένοι μαθητές από τα δύο λύκεια αποσπάστηκαν από την παράταξη της παρέλασης και φώναξαν με όλη τους τη δύναμη το γνωστό τραγούδι.

Τις επόμενες ημέρες το θέμα συζητήθηκε στα δύο σχολεία, ωστόσο η διεύθυνση του 1ου Λυκείου Γέρακα αποφάσισε να αποβάλει (!) για δύο ημέρες μαθητές με το αιτιολογικό ότι αποσπάστηκαν από την παράταξη της παρέλασης!

Προφανώς, η διεύθυνση στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν εξάντλησε απλά την αυστηρότητά της. Οι καθηγητές αρνήθηκαν στα παιδιά που παρέλασαν ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου, γεμάτα υπερηφάνεια για την Πατρίδα τους, να βροντοφωνάξουν το Πατριωτικό τραγούδι «Μακεδονία ξακουστή», το οποίο έχει καθιερωθεί ως ο ύμνος της Μακεδονίας.

Οι συμμαθητές των παιδιών, μόλις έμαθαν την απόφαση της διεύθυνσης του σχολείου, διαμαρτυρήθηκαν και το πρωί της Πέμπτης προχώρησαν σε κατάληψη, ζητώντας την ακύρωση της ποινής που επιβλήθηκε. Πραγματικά, ντροπή στους υπεύθυνους του σχολείου για την ανεκδιήγητη απόφασή τους.

Συγχαρητήρια, όμως, και στους μαθητές. Τόσο σ’ αυτούς που τραγούδησαν το εμβατήριο όσο και στους συμμαθητές τους που τους συμπαραστάθηκαν για την Πατριωτική τους ενέργεια.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/ntroph-apebalan-mathhtes-epeidh-tragoudhsan-to-makedonia-jakousth-sthn-pare#ixzz5VjGgBtv4

Exit mobile version