Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

«Λεφτά υπάρχουν»… Άλλα 11 εκατομμύρια ευρώ για την ένταξη “προσφυγόπουλων” στο εκπαιδευτικό σύστημα

«Λεφτά υπάρχουν»...  Άλλα 11 εκατομμύρια ευρώ για την ένταξη “προσφυγόπουλων” στο εκπαιδευτικό σύστημα

Μπορεί να βρισκόμαστε στην μέγγενη των Μνημονίων, μπορεί οι μισθοί και οι συντάξεις συνεχώς να μειώνονται, αλλά «λεφτά υπάρχουν». Για ποιους; Μα για τα «προσφυγόπουλα» φυσικά.

Στην κυβερνητική “Αυγή” κάτω από τον τίτλο «Επιπλέον 11 εκατ για την ένταξη προσφυγοπαίδων στο εκπαιδευτικό σύστημα» διαβάζουμε τα εξής: «Αυξάνονται κατά 11 εκατ. ευρώ ο προϋπολογισμός της δράσης «Ένταξη προσφυγόπαιδων ηλικίας έως 15 ετών στο Εκπαιδευτικό Σύστημα», ενώ η διάρκεια της δράσης παρατείνεται μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2019, σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομίας.

Η αύξηση έχει στόχο να καλύψει τις ανάγκες δημιουργίας νέων Δομών Υποδοχής για την Εκπαίδευση των Προσφύγων (ΔΥΕΠ) και συνεπακόλουθα την ανάγκη επέκτασης του δικτύου αναπληρωτών εκπαιδευτικών.

Με αυτόν τον τρόπο συνεχίζεται η έμπρακτη στήριξη της ένταξης των παιδιών πολιτών τρίτων χωρών στο εκπαιδευτικό σύστημα, με σεβασμό πρωτίστως στα δικαιώματα του παιδιού, στη βάση των δεσμεύσεων για την εφαρμογή πολιτικής κοινωνικής ένταξης».

Αλλά 11 εκατ. (!) ευρώ, λοιπόν, για τα «προσφυγόπουλα», την στιγμή που η ανέχεια μαστίζει τον Ελληνικό Λαό.

Συν τοις άλλοις, το γεγονός ότι δαπανείται πακτωλός χρημάτων για την «εκπαίδευση των προσφυγόπουλων» δείχνει ότι η παραμονή τους στην Ελλάδα δεν είναι προσωρινή, αλλά σκοπεύει η κυβέρνηση να τους μονιμοποιήσει και να τους νομιμοποιήσει.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/lefta-uparchoun-alla-11-ekat.-eurw-apo-to-upourgeio-oikonomias-gia-thn-enta#ixzz5VnxrzASM

Exit mobile version