Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ανησυχούν και στο “Έθνος”: «Αυξάνεται η πιθανότητα ο υποψήφιος της Χρυσής Αυγής για την Αθήνα να περάσει στον Β΄ γύρο»

Ανησυχούν και στο “Έθνος”: «Αυξάνεται η πιθανότητα ο υποψήφιος της Χρυσής Αυγής για την Αθήνα να περάσει στον Β΄ γύρο»

Μετά τον Γερουλάνο που εξέφρασε στα “Νέα” τον φόβο του μην περάσει ο υποψήφιος της Χρυσής Αυγής για τον Δήμο Αθηναίων στον Β΄ γύρο, την ίδια ακριβώς ανησυχία εκφράζει και το “Έθνος”.

Συγκεκριμένα σε στήλη με τίτλο “ακροδεξιά απειλή” σημειώνεται:

Ένα από τα επιχειρήματα που επιστρατεύουν οι υποστηρικτές της καθόδου του ΣΥΡΙΖΑ με δικό του υποψήφιο είναι η υπαρκτή «ακροδεξιά απειλή». Στις δημοτικές εκλογές του 2014 ο υποψήφιος της Χρυσής Αυγής συγκέντρωσε ποσοστό περί το 13%. Αυτό που ανησυχεί τους επιτελείς κομμάτων και υποψηφίων είναι η αποκαλούμενη «βουβή» ακροδεξιά ψήφος την οποία διαισθάνονται σε γειτονιές της Αθήνας όπως ο Αγ. Παντελεήμονας, τα Σεπόλια, τα Πετράλωνα. Ήδη από τις εκλογές του 2014 ήταν φανερό ότι στις περιοχές αυτές οι «συστημικοί» υποψήφιοι υποχωρούσαν θεαματικά σε σχέση με άλλες περιοχές του δήμου αλλά και τα τμήματα των ετεροδημοτών (δημότες της Αθήνας που κατοικούν σε άλλες περιοχές της πρωτεύουσας).

Η ανησυχία που υπάρχει είναι ότι αν η επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ οδηγήσει σε διάσπαση της ψήφου των υποστηρικτών του, αυξάνεται η πιθανότητα να είναι ο υποψήφιος της Χρυσής Αυγής αυτός που θα περάσει στον δεύτερο γύροΣτην περίπτωση αυτή, το κυβερνών κόμμα αντί «για αντιδεξιό μέτωπο», το οποίο αποτελεί τον στόχο του, «θα αναγκαστεί να στηρίξει την υποψηφιότητα του κ. Μπακογιάννη». Είναι μια εξέλιξη που χαρακτηρίζεται «εντελώς ανεπιθύμητη».”

Εμείς από την πλευρά μας να τονίσουμε μόνο 2 πράγματα:

α) Το 2014 ο υποψήφιος της Χρυσής Αυγής για τον Δήμο Αθηναίων, Ηλίας Κασιδιάρης και η παράταξη “Ελληνική Αυγή για την Αθήνα” δεν συγκέντρωσε 13% όπως γράφουν, αλλά πάνω από 16%!

β) Όσο για την “βουβή ακροδεξιά ψήφο” και το ενδεχόμενο η Χρυσή Αυγή να περάσει στον Β΄ γύρο ας μην φοβούνται. Το πεπρωμένο φυγείν αδύνατον!

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/anhsuchies-kai-sto-ethnos-aujanetai-h-pithanothta-o-upopshfios-ths-chrushs#ixzz5VuIGjMtp

Exit mobile version