Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Tα αποτελέσματα των Μνημονίων: Τα νοικοκυριά μείωσαν κατά 37% τις δαπάνες την περίοδο 2008-2017

Μαχαίρι στις δαπάνες έβαλαν τα νοικοκυριά κατά τη διάρκειας της μεγάλης κρίσης και των μνημονίων καθώς η μέση δαπάνη των νοικοκυριών υποχώρησε κατά 37% στη περίοδο 2008-2017.  Αυτό προκύπτει από την ανάλυση και τη σύγκριση των στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ για τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς του 2008 και του 2017.

Μάλιστα οι Έλληνες έχουν πει το ψωμί ψωμάκι στην κυριολεξία αφού την τελευταία δεκαετία η μέση μηνιαία κατανάλωση ψωμιού στα ελληνικά νοικοκυριά το 2017 είχε υποχωρήσει κατά 19%, στα 9,3 κιλά από 11,4 κιλά το 2008. Στο ίδιο ποσοστό έχει υποχωρήσει η κατανάλωση ψαριών, ενώ πτωτικά κινούνται επίσης η κατανάλωση γάλακτος κρέατος, λαχανικών, φρούτων και τυριών.

Κατά 55% έχουν μειωθεί οι δαπάνες για είδη ένδυσης-υπόδησης, κατά -35% οι δαπάνες εκπαίδευσης, κατά -31% η δαπάνες υγείας, κατά -25% οι δαπάνες στέγασης ενώ ακόμα και οι δαπάνες διατροφής μειώθηκαν κατά 22%.

Αυτό που ξεχωρίζει είναι η κατά 55% μείωση της μέσης μηνιαίας δαπάνης για ρούχα και παπούτσια. Από τα 184 ευρώ υποχώρησε στα 82 ευρώ και ίσως αυτό να αποτυπώνει με τον καλύτερο τρόπο την ισχυρή πίεση που ασκήθηκε στα τελευταία χρόνια στα εμπορικά καταστήματα.

Τα παραπάνω στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ φανερώνουν τις καταστροφικές συνέπειες των μνημονίων όπως και το αδιέξοδο αυτών των πολιτικών. Παρόλα αυτά οι πολιτικάντηδες στην χώρα μας ονειρεύονται ανάπτυξη και παραμυθιάζουν τους Έλληνες για δήθεν έξοδο από τα μνημόνια.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/ta-apotelesmata-twn-mnhmoniwn-ta-noikokuria-meiwsan-kata-37-tis-dapanes-thn#ixzz5Vy9KPm7p

Exit mobile version