Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Έξι στους 10 Έλληνες μόλις που τα βγάζουν πέρα στην Ελλάδα των μνημονίων

Η δύσκολη οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται το 60% των Ελλήνων καταγράφεται σε έρευνα του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ). Σύμφωνα με την έρευνα αυτή, το 62% των καταναλωτών δηλώνει ότι «μόλις τα βγάζει πέρα». Από το 62% που οριακά τα βγάζει πέρα, το 11% έχει αναγκαστεί να καταφύγει στις αποταμιεύσεις του για να μπορέσει να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις του.

Επίσης, όπως προκύπτει από την εν λόγω έρευνα, το 82% των νοικοκυριών στη χώρα δεν θα καταφέρει να αποταμιεύσει ούτε ένα ευρώ τους επόμενους 12 μήνες. Για το 12% δεν είναι πιθανή η αποταμίευση και για το 70% είναι απλά αδύνατη. Μόλις το 13% των ερωτηθέντων θεωρεί αρκετά πιθανή την αποταμίευση το ερχόμενο 12μηνο και 1% τη θεωρεί πολύ πιθανή.

Οι καταναλωτές που αναφέρουν ότι αποταμιεύουν λίγο ή πολύ αυξήθηκαν οριακά τον Οκτώβριο στο 14% του συνόλου, έναντι 12% τον Σεπτέμβριο και ο δείκτης της πρόθεσης για αποταμίευση τους προσεχείς 12 μήνες διαμορφώθηκε τον Οκτώβριο στις -69,3 μονάδες (από -75,3 τον Σεπτέμβριο).

Οι πολιτικές των μνημονίων που εφάρμοσαν οι ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και συνεχίζουν να εφαρμόζουν οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ οδηγούν σε περαιτέρω φτωχοποίηση τους Έλληνες. Το παραμύθι των Τσίπρα-Καμμένου για δήθεν έξοδο από το μνημόνια και «την ανάπτυξη που είναι καθ΄οδόν» καταρρίπτεται ξανά από τα στοιχεία της έρευνας.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/eji-stous-10-ellhnes-molis-pou-ta-bgazoun-pera-sthn-ellada-twn-mnhmoniwn#ixzz5VzOG0H4t

Exit mobile version