Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Αμετάβλητα στην αδικία και στην μη-ανταποδοτικότητα τα τέλη κυκλοφορίας και για το 2019

Συνεχίζεται η υπέρμετρη φορολόγηση των οχημάτων επειδή οι νεοφιλελεύθεροι κομμουνιστές του κλεπτοκρατικού τόξου ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ-ΠΑΣΟΚ-ΝΔ “δεν έχουν λεφτά”

Με ανυπομονησία περιμένει το κομμουνιστικό κλεπτοκρατικό κράτος των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ το τέλος του 2018 έτσι ώστε να μπορέσει να υπερχρεώσει για ακόμη μια φορά την Ελληνική μεσαία τάξη με μια ακόμη σκληρή φορολαίλαπα με την δικαιολογία του κόστους χρήσεως αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών.

Μέσα στις επόμενες μέρες θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών που τελεί πάντοτε υπό την κατάληψη της εταιρίας ειδικού σκοπού καταλήστευσης των Ελλήνων ΑΑΔΕ (Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων), δηλαδή της εισπρακτικής εταιρίας των διεθνών τοκογλύφων, η θρασεία απαίτηση για την είσπραξη της υπέρμετρης, άδικης και μη-ανταποδοτικής φορολογίας των τελών κυκλοφορίας.

Η φορολογία των τελών κυκλοφορίας είναι υπέρμετρη επειδή το νεοφιλελεύθερο κομμουνιστικό κράτος της μεταπολίτευσης έχει φροντίσει να διαλύσει την αυτοκινητοβιομηχανία και την βιομηχανία ελαστικών στην Ελλάδα. Άρα η ανάγκη για οχήματα ιδιωτικής και δημόσιας χρήσης, καθώς και των ανταλλακτικών αλλά και των ελαστικών τους πρέπει υποχρεωτικά να γίνεται από το εξωτερικό με μεγάλο κόστος και αντίστοιχη επιπλέον φορολόγηση. Σε αυτό το σημείο πρέπει να τονιστεί η “συνδικαλιστική” δράση του ΚΚΕ που έχει διαδραματίσει κύριο παράγοντα στην καταστροφή της ελληνικής βιομηχανίας οχημάτων και ελαστικών.

Η φορολογία των τελών κυκλοφορίας είναι άδικη επειδή υπολογίζεται με αυθαίρετα κριτήρια χωρίς καμία βάση λογικής. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο υπολογισμός του φόρου με βάση τα κυβικά εκατοστά της εκάστοτε μηχανής αυτοκινήτου και μοτοσυκλέτας και χωρίς καμία πρόβλεψη για την ηλικία και άρα την εμπορική αξία των οχημάτων.

Ενδεικτικό σημείο αυτής της άδικης φορολογίας είναι τα οχήματα με πρώτη άδεια κυκλοφορίας έως τις 30 Οκτωβρίου 2010, όπου ιδιαίτερα καταληστεύονται οι κάτοχοι της κατηγορίας των δίλιτρων (1929cc με 2357cc) αυτοκίνητων. Γενικότερα υπάρχουν χιλιάδες περιπτώσεις οχημάτων ίδιου τύπου σε όλες τις κατηγορίες που βαρύνονται με εντελώς διαφορετικά τέλη μόνο και μόνο επειδή είχαν διαφορά λίγων ημερών στην ημερομηνία πρώτης κυκλοφορίας τους.

Τελικά η φορολογία των τελών κυκλοφορίας από το κομμουνιστικό νεοφιλελεύθερο κράτος των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ (δηλαδή ΠΑΣΟΚ-Νέας Δημοκρατίας με αρκετά στελέχη του ΚΚΕ) είναι μη ανταποδοτική επειδή δεν χρησιμοποιείται για τον σκοπό που θα έπρεπε να εξυπηρετεί, δηλαδή την μέριμνα για ένα ασφαλές και μοντέρνο οδικό δίκτυο με καλή αποζημίωση στο προσωπικό που το συντηρεί και με καλή επιμόρφωση στους οδηγούς που το χρησιμοποιούν.

Συμπερασματικά μόνο μια Εθνική Κυβέρνηση της Χρυσής Αυγής έχει σχέδιο και πρόγραμμα που θα μπορέσει να εγκαθιδρύσει ένα δίκαιο και ανταποδοτικό ύψος καταβολής των τελών κυκλοφορίας με άμεσα οφέλη στην οικονομική κατάσταση αλλά και στην οδική ασφάλεια των Ελλήνων πολιτών.

Η σχετική φορολογία θα έπρεπε να γίνεται με βάση ένα στρατηγικό σχεδιασμό που θα συμπεριλαμβάνει την κατασκευή νέων δρόμων με ορθολογιστικά οικονομοτεχνικά κριτήρια μαζί με την έγκαιρη και ορθή επισκευή των οδοστρωμάτων και την ολοκλήρωση των αναγκαίων αντιπλημμυρικών έργων. Παράλληλα τα κονδύλια για τα τέλη κυκλοφορίας θα πρέπει να συνδράμουν στην τοποθέτηση και την συντήρηση των διαφόρων απαραίτητων για την κυκλοφορία αισθητήρων και σημάτων (φανάρια, κάμερες, συστήματα πληροφόρησης οδηγών) καθώς και στην επιμόρφωση της κυκλοφοριακής αγωγής των οδηγών με στόχο την εξάλειψη των ατυχημάτων.

Θ. Γ. Κωστής

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/ametablhta-sthn-adikia-kai-sthn-mh-antapodotikothta-ta-telh-kukloforias-kai#ixzz5W4Mfp6ob

Exit mobile version