Μεγάλη συζήτηση έχουν ανοίξει τα κόμματα του «δημοκρατικού τόξου» σχετικά με την επικείμενη Συνταγματική Αναθεώρηση. Βεβαίως, από αυτή την συζήτηση έχουν αποκλείσει πραξικοπηματικά την Χρυσή Αυγή, αλλά έχουν εντάξει στον… διάλογο κινήματα – σφραγίδες όπως το κόμμα του Τζέφρυ Παπανδρέου, η ΔΗΜΑΡ και άλλες φαιδρότητες του 0,1%.
Προφανώς πρόκειται για ένα ζήτημα εξαιρετικά σημαντικό που δεν προσφέρεται για κομματική σπέκουλα, γεγονός που καθιστά a priori απαράδεκτη την στάση του Τσίπρα, αλλά και του Μητσοτάκη να αποκλείουν την Χρυσή Αυγή που αντιπροσωπεύει μισό εκατομμύριο Ελλήνων.
Μέχρι στιγμής, στα πλαίσια του «διαλόγου», ο Τσίπρας ανακοίνωσε τις προτάσεις του μιλώντας στην ΚΟ του Σύριζα και αντιστοίχως πριν από λίγη ώρα ο Μητσοτάκης ανακοίνωσε τις δικές του στην ΚΟ της ΝΔ.
Από τα όσα έχουν πει οι δύο πολιτικοί αρχηγοί, γίνεται ευκόλως αντιληπτό ότι ουδεμία επαφή έχουν με τις απαιτήσεις του Ελληνικού Λαού και το Λαϊκό αίσθημα και εν τέλει καταλήγουν να αναλώνουν τις τοποθετήσεις τους στην προβολή των ιδεοληψιών τους, φιλελεύθερων και μαρξιστικών αντίστοιχα.
Ενδεικτικά καθαρά θα αναφέρουμε τρία άρθρα του Συντάγματος, που δεν έχουν τύχει της πρέπουσας προσοχής από τον Τσίπρα και τον Μητσοτάκη, τα οποία έχει πολλάκις καταγγείλει σε τοποθετήσεις του ο Αρχηγός της Χρυσής Αυγής, Νικόλαος Μιχαλολιάκος:
Άρθρο 28, παράγραφος 3: «H Eλλάδα προβαίνει ελεύθερα, με νόμο που ψηφίζεται από την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών, σε περιορισμούς ως προς την άσκηση της εθνικής κυριαρχίας της, εφόσον αυτό υπαγορεύεται από σπουδαίο εθνικό συμφέρον, δεν θίγει τα δικαιώματα του ανθρώπου και τις βάσεις του δημοκρατικού πολιτεύματος και γίνεται με βάση τις αρχές της ισότητας και με τον όρο της αμοιβαιότητας.»
Πρόκειται για το άρθρο του Συντάγματος επί του οποίου εδράζονται τα μνημόνια. Το συγκεκριμένο άρθρο ελοχεύει, βεβαίως, και ακόμα μεγαλύτερους κινδύνους και είναι πραγματικά αισχρό το ότι η «πλειοψηφία των βουλευτών» μπορούν να αποφασίσουν τον περιορισμό της εθνικής κυριαρχίας.
Άρθρο 27, παράγραφος 1: «Kαμία μεταβολή στα όρια της Eπικράτειας δεν μπορεί να γίνει χωρίς νόμο, που ψηφίζεται με την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών.»
Παρομοίως με το προηγούμενο, Έλληνες έχουν δώσει το αίμα τους για κάθε σπιθαμή ελεύθερου Ελληνικού εδάφους, αλλά μπορεί η «πλειοψηφία των Βουλευτών» με απόφασή της να τα εκχωρήσει.
Διαβάστε σχετικά: Μπορεί να γίνει αλλαγή συνόρων;
Ένα άλλο μείζον ζήτημα που εγείρεται από τις στρεβλώσεις του Συντάγματος του 2008 που χρήζει άμεσης αλλαγής είναι, βεβαίως, το ζήτημα της ασυλίας βουλευτών και υπουργών.
Επί του συγκεκριμένου ζητήματος, θυμίζουμε, ο Αρχηγός της Χρυσής Αυγής είχε φέρει σε εξαιρετικά δύσκολη θέση το πολιτικό σύστημα, όταν πρότεινε την ψήφιση της κατάργησής του από το όλον των Βουλευτών.
Συγκεκριμένα, σε ομιλία του την 1η Φεβρουαρίου του 2017, ο Αρχηγός της Χρυσής Αυγής είχε πει:
“Όμως έχουμε έναν περίφημο νόμο, που δεν είναι νόμος, είναι άρθρο του Συντάγματος, το άρθρο 86, ο νόμος περί ευθύνης Υπουργών, ο οποίος απαλλάσσει τους Υπουργούς και τους Πρωθυπουργούς βεβαίως από τις πολιτικές τους ευθύνες. Εγώ είχα προτείνει και άλλη φορά εδώ και θα το επαναλάβω: Προβλέπεται η αναστολή άρθρων του Συντάγματος σε κατάσταση πολιορκίας.
Ναι, ανάλογη με κατάσταση πολιορκίας είναι αυτό που συμβαίνει, η κατάσταση ηθικής πολιορκίας. Όπου να πάτε, σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, σε κάθε καφενείο, λένε ότι οι πολιτικοί και τα κόμματα είναι κλέφτες. Ας πάρουμε μια πρωτοβουλία και οι τριακόσιοι να ψηφίσουμε την αναστολή του νόμου περί ευθύνης των Υπουργών.
Ίσως δεν είναι συνταγματικά κομψό, είναι όμως ηθικά δίκαιο και θα χειροκροτηθεί και θα επικροτηθεί από ολόκληρο τον ελληνικό λαό“.
Φυσικά, αυτή η πρόταση του Αρχηγού της Χρυσής Αυγής ουδέποτε συζητήθηκε και το ίδιο συμβαίνει και τώρα, αφού τα κόμματα της εξουσίας ναι μεν διαφημίζουν την «αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών», αλλά στην πραγματικότητα μιλάνε για μία άνευ ουσίας τροποποίησή του, η οποία ουσιαστικά ισχύει ήδη για τις περιπτώσεις των χρηματισμών.
Από τα παραπάνω που πραγματικά «καίνε» τον Ελληνικό Λαό και τα οποία δεν συζητιώνται από τα κόμματα εν όψει των προτάσεών τους περί της Συνταγματικής Αναθεώρησης αντιλαμβανόμαστε ΠΛΗΡΩΣ τους λόγους του αποκλεισμού της Χρυσής Αυγής από τον ψευδεπίγραφο δήθεν διάλογό τους.
Κώστας Αλεξανδράκης
Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/tsimoudia-apo-nd-kai-suriza-gia-ta-arthra-tou-suntagmatos-pou-kaine-ton-ell#ixzz5W62YEbNx