Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

«Προοδευτικός» δημοσιογράφος: Να μην γίνονται δημοψηφίσματα, γιατί η πλειοψηφία ενστερνίζεται τις θέσεις της Εκκλησίας και της Χρυσής Αυγής

«Προοδευτικός» δημοσιογράφος: Να μην γίνονται δημοψηφίσματα, γιατί η πλειοψηφία ενστερνίζεται τις θέσεις της Εκκλησίας και της Χρυσής Αυγής

Την πρόταση που κατατέθηκε για να γίνεται δημοψήφισμα για τα διάφορα ζητήματα με απαραίτητη προϋπόθεση την συγκέντρωση 500.000 υπογραφών σχολιάζει με άκρως αρνητικό τρόπο γνωστός «προοδευτικός» δημοσιογράφος.

Ας δούμε ποια ζητήματα τον «καίνε» -όπως όλους τους ομοίους του- για να μην τεθούν ποτέ σε λαϊκό δημοψήφισμα:

«Υπάρχει κανείς που πιστεύει ότι δεν είναι δυνατόν να συγκεντρωθούν οι απαραίτητες υπογραφές  για να προκληθεί δημοψήφισμα με το αίτημα «κανείς μετανάστης στη χώρα μας»; Μπορεί κανείς να προδικάσει το αποτέλεσμα της λαϊκής ετυμηγορίας για το θέμα; Πιστεύει κανείς στα σοβαρά ότι αν υπήρχε ήδη η δυνατότητα δεν θα προκαλείτο δημοψήφισμα για το όνομα της ΠΓΔΜ; Εδώ δεν χρειάζονται υποθέσεις για το αποτέλεσμα –όλοι το γνωρίζουμε. Πόσο μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι τα θέματα της δικαιωματικής ατζέντας που επιτέλους τακτοποιήθηκαν νομοθετικά τα τελευταία χρόνια, όπως το σύμφωνο συμβίωσης, η αναδοχή από ομόφυλα ζευγάρια κ.λπ. δεν θα κινητοποιούσαν συλλογές υπογραφών; – μη λησμονούμε ότι έχουμε μια κοινωνία με ισχυρούς ομοφοβικούς, θρησκόληπτους, ρατσιστικούς θύλακες».

Καταλήγει δε, ως εξής:

«Υπάρχει ορατός ο κίνδυνος να παραχωρηθεί εξουσία σε συντηρητικούς μηχανισμούς με μεγάλη επιρροή, όπως είναι  η Εκκλησία ή ακόμα χειρότερα, σε οργανωμένες σκοτεινές δυνάμεις όπως είναι η Χρυσή Αυγή».

Διαβάστε την συνέχεια στο ethnikismos.net

 

Exit mobile version