Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Κεραυνοί Αμβρόσιου κατά της άθεης κυβέρνησης: Η Ορθοδοξία πουλήθηκε!

Κεραυνοί Αμβρόσιου κατά της άθεης κυβέρνησης: Η Ορθοδοξία πουλήθηκε!

Με μια καταγγελτική επιστολή ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, Αμβρόσιος στηλιτεύει τις μεθοδεύσεις Τσίπρα κατά της Ορθοδοξίας σημειώνοντας το μίσος των άθεων μαρξιστών κατά της Εκκλησίας και του κλήρου.

Συγκεκριμένα, σημειώνει:

“Μπράβο κύριε πρωθυπουργέ, δεν κρύβετε το μίσος σας για τον ιερό κλήρο!Σήμερα Τρίτη  6η Νοεμβρίου έγινε κοινή συνάντηση του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου της Εκκλησίας της Ελλάδος κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ και του  Εξοχωτάτου Πρωθυπουργού της Ελλάδος κ. Τσίπρα. Με ζωηρό ενδιαφέρον αναμέναμε το αποτέλεσμα αυτής της Συσκέψεως. Παρακολουθήσαμε, λοιπόν, τις μακρόσυρτες Ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού και τα δυό λόγια του Αρχιεπισκόπου μας. Το συμπέρασμα, στο οποίο εμείς καταλήξαμε, είναι ότι οι δύο Θεσμοί «τα βρήκαν μεταξύ τους! Συμφώνησαν!»

Εμείς σήμερα, σχολιάζοντας το «άνηθον και το κύμινον» (Ματθ.23,23) δηλαδή κάποιες λεπτομέρειες από αυτά, που ανακοινώθηκαν, θα αφήσουμε « τα βαρύτερα του Νόμου», όπως είναι το θέμα της αναγραφής ή της διαγραφής του Ονόματος της Αγίας Τριάδος από το Σύνταγμα των Ελλήνων, το χωρισμό Εκκλησίας και Πολιτείας κλπ. για τους Συνοδικούς Αδελφούς μας Αρχιερείς.

Η σκέψη, ότι «τα βρήκαν μεταξύ τους! Συμφώνησαν!» Αυτό ακριβώς  είναι ό,τι μας ανησυχεί! Μας ανησυχούν, λοιπόν, τα εξής σημεία: Η Ορθοδοξία πουλήθηκε με δικαιολογία και επικάλυμμα την θρησκευτική ουδετερότητα!

Διαβάστε την συνέχεια στο προσωπικό ιστολόγιο του Εθνικού Ιεράρχη.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/keraunoi-ambrosiou-kata-ths-athehs-kubernhshs-h-orthodojia-poulhthhke#ixzz5WCKG0M2D

Exit mobile version