Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ολοκληρώθηκε το τουρκικό παρατηρητήριο απέναντι από τα Ίμια: Τουρκικά όπλα έτοιμα για απόβαση!

Ολοκληρώθηκε το τουρκικό παρατηρητήριο απέναντι από τα Ίμια: Τουρκικά όπλα έτοιμα για απόβαση!

Την επαύριο του εμβολισμού σκάφους του Λιμενικού Σώματος από τουρκική ακταιωρό, οι τούρκοι είχαν εξαγγείλλει την κατασκευή παρατηρητηρίου σε νησίδα κοντά στην ακτή της Αλικαρνασσού μόλις 2 ν.μ. από τα Ίμια.

8 μήνες μετά αυτό το παρατηρητήριο ολοκληρώθηκε. Επάνω του τοποθετήθηκαν θερμικές κάμερες, ραντάρ και δυνάμεις επιπέδου τάγματος, προκειμένου να επιτηρούν όλο το 24ωρο την περιοχή και να ειδοποιούν τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις για το αν η ελληνική κυβέρνηση τηρεί το δόγμα “No Flags, no troops, no ships” που είχε συμφωνήσει ο Σημίτης με τους αμερικανούς.

Φοβούνται, μήπως, οι τούρκοι τους τσιπροκαμμένους και βάζουν παρατηρητήρια; Προφανώς και όχι! Γνωρίζουν κάλλιστα ότι η στρατηγική που ακολουθούν διαχρονικά οι ελληνικές κυβερνήσεις συνοψίζεται στο «η ουρά κάτω από τα σκέλια», συνεπώς με τέτοιες κινήσεις ασκούν ψυχολογικές επιχειρήσεις και νομιμοποιούν τις «γκρίζες ζώνες».

Όσο οι ελληνικές κυβερνήσεις κατεβάζουν σημαίες και αποσύρουν δυνάμεις, οι τούρκοι θα ακολουθούν τον δρόμο των προκλήσεων και των συνεχών διεκδικήσεων. Αυτό θα σταματήσει μονάχα όταν θα βρουν απέναντί τους ουσιαστική αντίσταση, διπλωματική και στρατιωτική.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/oloklhrwthhke-to-tourkiko-parathrhthrio-apenanti-apo-ta-imia-tourkika-opla#ixzz5WZNNfNV7

Exit mobile version