Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Τσίπρας στα γερμανικά αφεντικά του κλεφτοΠαΣοΚ: Ελάτε να ενωθούμε εναντίον της Χρυσής Αυγής!

Τσίπρας στα γερμανικά αφεντικά του κλεφτοΠαΣοΚ: Ελάτε να ενωθούμε εναντίον της Χρυσής Αυγής!

Στο συνέδριο του καταρρέοντος SPD του Σούλτς στο Βερολίνο μίλησε ο Αλέξης Τσίπρας και παρέθεσε την πρότασή του για την στρατηγική της σοσιαλδημοκρατίας πανευρωπαϊκώς.

Η στρατηγική αυτή είναι της συνεργασίας των σοσιαλδημοκρατών με τους αριστερούς, στα πλαίσια της «αντιμετώπισης της ακροδεξιάς». Συγκεκριμένα, όπως είπε:

«Οι Σοσιαλδημοκράτες και η Αριστερά πρέπει να συναντηθούν, στη βάση ενός προοδευτικού σχεδίου για τον 21ο αιώνα στην Ευρώπη. Μια τέτοια στρατηγική μπορεί να ανακόψει την επέλαση της ακροδεξιάς, του εθνικισμού και της ξενοφοβίας, που εφορμούν στη δική μας κοινωνική βάση

Με γνώμονα ότι η συμμαχία Σύριζα – Ανέλ βαίνει στο τέλος της με την εξάχνωση του μορφώματος Καμμένου, οι δηλώσεις αυτές του Τσίπρα οφείλουν να εκληφθούν ως ένα μήνυμα προς το ΠαΣοΚ για συνεργασία, τόσο κυβερνητική, όσο και αντεθνική.

Ο στόχος, βεβαίως, δεν είναι η ευόδωση των «οραμάτων της αριστεράς», αλλά η αντιμετώπιση του Εθνικισμού. Η δημιουργία ενός ενιαίου αριστερού – πλην φιλοευρωπαϊκού κόμματος – που να εκτοπίσει την Χρυσή Αυγή από την Τρίτη θέση.

Επικροτούμε την θέση του Τσίπρα και του προτείνουμε, μάλιστα, την υπουργοποίηση του Τσοχατζόπουλου, για την ενίσχυση του «ηθικού πλεονεκτήματος» της αριστεράς. Μόνο αυτό λείπει, άλλωστε, από την σημερινή αριστερά, αφού σε στρατηγικές θέσεις στον Σύριζα βρίσκονται τα ορφανά του Σημίτη.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/tsipras-sta-germanika-afentika-tou-kleftopasok-elate-na-enwthoume-enantion#ixzz5WZNbnTXh

Exit mobile version