Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Τους έχει γίνει έμμονη ιδέα: Τσίπρας, Μέρκελ και Μακρόν εναντίον Εθνικισμού από το Παρίσι

Τους έχει γίνει έμμονη ιδέα: Τσίπρας, Μέρκελ και Μακρόν εναντίον Εθνικισμού από το Παρίσι

Φόρουμ για την Ειρήνη διεξήγαγαν οι διεθνείς επικυρίαρχοι στο Παρίσι επ’ ευκαιρίας της επετείου των 100 ετών από την λήξη του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου και όπως ήταν απολύτως αναμενόμενο στις ομιλίες τους κυριάρχησε η πολεμική εναντίον της εμμονής τους, ήτοι του Εθνικισμού.

Από την μία πλευρά η Μέρκελ και ο Μακρόν προειδοποίησαν για έναν εθνικισμό «με παρωπίδες» που κερδίζει έδαφος στην Ευρώπη και αλλού, ενώ ο Τσίπρας τόνισε ότι «ακροδεξιοί και εθνικιστές έχουν το δικό τους σχέδιο που είναι σαφές και διαχρονικό» και – συμπληρώνουμε εμείς – σε πλήρη αντίθεση με το σχέδιο της παγκοσμιοποίησης.

Πέρα από την κοινή γραμμή στις ομιλίες τους, οι τρεις ηγέτες έχουν και ένα άλλο κοινό στοιχείο: καταρρέουν πολιτικά, ενώ αντιστοίχως οι εθνικιστικές και πατριωτικές δυνάμεις δυναμώνουν επικίνδυνα.

Πάντως, είναι αστείο το γεγονός πως Τσίπρας, Μέρκελ και Μακρόν δήθεν κόπτονται για την ειρήνη, την στιγμή που Μέρκελ και Μακρόν είναι υπεύθυνοι για εκατόμβες νεκρών στις χώρες τους από την ισλαμική τρομοκρατία, ενώ ο Τσίπρας έχει αποφύγει μία τέτοια εξέλιξη μονάχα επειδή η Ελλάδα είναι ο χώρος εισόδου των τζιχαντιστών στην Ευρώπη.

Όλοι τους προβληματίζονται για τον Εθνικισμό σαν να είναι πρόβλημα, όμως ο Εθνικισμός είναι η λύση στα προβλήματα που αυτοί δημιούργησαν.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/tsipras-merkel-kai-makron-enantion-ethnikismou-apo-to-parisi#ixzz5WeO5QzpQ

Exit mobile version