Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Πυξίδα Ιδεών: Καμία θυσία δεν είναι αρκετή στον Αγώνα για την Πατρίδα

Πυξίδα Ιδεών: Καμία θυσία δεν είναι αρκετή στον Αγώνα για την Πατρίδα

Άρθρο στην εφημερίδα “Χρυσή Αυγή”

Σήμερα, το μεγαλύτερο τμήμα της ανθρωπότητας μένει προσκολλημένο και υπόκειται στην πλουτοκρατική αστική δημοκρατία, (που μόνο Δημο-κρατία, δηλαδή Κράτος του Λαού δεν είναι) σύμφωνα με την αρχή της κοινωνικής αδράνειας, όπως αυτή εκδηλώνεται στις ενστικτώδεις και σχεδόν άλογες αντιλήψεις της μάζας.

Σ’ αυτόν τον ορθολογιστικό τρόπο σκέψης, που αξιολογεί τις προθέσεις με αποκλειστικό κριτήριο την εξωτερική τους επιτυχία και την δυνητική χρησιμότητα προς χάριν του Καθεστώτος, ενώ αξιολογεί την ορθότητα μιας άποψης εντελώς μηχανιστικά – λογιστικά και δημοσκοπικά, ανάλογα με το πόσοι έχουν αυτήν την άποψη (δηλαδή μ’ αυτόν τον τρόπο σκέψης που πιστεύει μόνο σε όσα μετριούνται, ζυγίζονται και πουλιούνται). Απέναντι σ’ αυτήν την αρωματισμένη κρυφή σήψη και την άδικη απανθρωπιά ο Εθνικισμός αντιπαραθέτει μια νέα μορφή ιδεαλισμού, την οποίαν ο κόσμος της φαύλης και ξεπουλημένης αστικής ψευτοδημοκρατίας δεν μπορεί να κατανοήσει, διότι η εσωτερική φύση του ιδεαλισμού της αυτοθυσίας και του αλτρουϊσμού, της ευθύνης και του καθήκοντος, είναι ολότελα ξένη στους αγοραίους δούλους και στους πλουτοκράτες αφέντες τους.

Ο Λαϊκός Εθνικισμός αντιλαμβάνεται το κοινό καλό ούτε ως κάποια βουλιμική συσσώρευση υλικών αγαθών, ούτε ως μια απεριόριστη τάχα «βελτίωση» και «πρόοδο» του βιοτικού επιπέδου, αλλά αποκλειστικά ως την αποκατάσταση και την διατήρηση της υγεία του θεόσταλτου οργανισμού, του Έθνους, που είναι το μόνο «ιστορικό υποκείμενο», φορέας και δημιουργός Πολιτισμού. Μόνο τότε, στερεωμένο και αναζωογονημένο με τον Λαϊκό Εθνικισμό μπορεί το Έθνος να εκπληρώσει το καθήκον που του ανατέθηκε από τον Παντοδύναμο και το πεπρωμένο.

Η Εθνική Επανάσταση αντιλαμβάνεται αυτό το ύψιστο καθήκον ως την μόνη και πλήρη ανάπτυξη του μοναδικού λαϊκού μας χαρακτήρα και γι’ αυτό μάχεται με κάθε μέσο ενάντια στην εθνοφυλετική αλλοίωση και κατάπτωση ή στις ξένες επιρροές στον πολιτισμό μας. Το Κίνημα είναι ταγμένο υπέρ μιας Εθνικής και Λαϊκής Αναγέννησης, αλλά και υπέρ της αδιατάρακτης αγνότητας του εθνικού μας πολιτισμού. Αυτή η μάχη αφορά όλους του φορείς και τις συλλογικότητες που σε συνδυασμό με τις διεθνείς δυνάμεις της μασονίας και του οικουμενικού κοσμοπολιτισμού, εξαιτίας της φύσης τους και με την βοήθεια του συνοδοιπόρου τους κομμουνιστικού διεθνισμού, μολύνουν την ζωή και την ουσία της Εθνικής Ψυχής και υπονομεύουν την Ελευθερία της Πατρίδας.

Ο Λαϊκός Εθνικισμός μάχεται επίσης υπέρ ενός ελληνικού εθνικού δικαίου με επίκεντρο τον Ελληνισμό και την τιμή του, ενός ελληνικού εθνικού δικαίου που επιδιώκει την ισονομία. Αυτός το ελληνικό δίκαιο που αναγνωρίζει ως πραγματικούς «συμπολίτες», έργω – λόγω και ουσία, ως Συνέλληνες και λαϊκούς συντρόφους, «αξιολογώντας» τον καθένα ανάλογα με την προσφορά του για το κοινό καλό. Ο Λαϊκός Εθνικισμός ανατρέπει την κοσμοθεωρία της μεγάλης γαλλικής επανάστασης και διαμορφώνει δραστικά το πρόσωπο του 21ου αιώνα, του αιώνα των Πατρίδων, των Εθνών και των Σημαιών. Είναι Εθνικισμός ενάντια στην υποδούλωση του ελληνικού λαού, ενάντια στην τυραννία του χρήματος. Είναι Λαϊκός, ενάντια στην καταστροφή της εθνικής ψυχής, για το καλό και την προστασία της επιβίωσης και ευμάρειας του Λαού μας.

Προς χάριν του Έθνους, το Κίνημα δεν απέχει από τη μάχη, δεν θεωρεί καμιά θυσία αρκετή, κανέναν πόλεμο πολύ αιματηρό, γιατί η Ελλάδα πρέπει να ζήσει! Έτσι κατανοούμε εμείς οι Χρυσαυγίτες τον παλμό της Εθνικής Επανάστασης, έτσι βλέπουμε το πρόσωπο του κοντινού μέλλοντος και βιώνουμε υπερήφανα το ρόλο των εκλεκτών της μοίρας, που θα πολεμήσουν και θα κερδίσουν τη μάχη του 21ου αιώνα. Στη Νέα Ελλάδα που οραματιζόμαστε, μπαίνουν στην άκρη πολλές, οι φερόμενες ως «υψηλότερες» τάχα αξίες, που η πλουτοκρατική αστική δημοκρατία θεωρεί ως… ιερές και αδιαπραγμάτευτες: Η απόλυτη προτεραιότητα της διανόησης, η αναντίρρητη και εγγενής αξία του ατόμου, η λατρεία προς την «κοινωνική επιτυχία», προς τους αριθμούς.

Στα παραπάνω, ο Λαϊκός Εθνικισμός αντιπαρατάσσει δυνάμεις που δεν μπορούν να μετρηθούν και να ζυγιστούν, που δεν γίνονται αντιληπτές με υπολογισμούς και λογική: Τις δυνάμεις της Λαϊκής Ψυχής και του Αίματος.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/pujida-idewn-kamia-thusia-den-einai-arketh-ston-agwna-gia-thn-patrida#ixzz5Wp9sEJ69

Exit mobile version