Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Deutsche Welle: Η Ελλάδα έχει δεχτεί τετραπλάσιο αριθμό αριθμό αιτήσεων από λαθρομετανάστες από το 2015

Deutsche Welle: Η Ελλάδα έχει δεχτεί τετραπλάσιο αριθμό αριθμό αιτήσεων από λαθρομετανάστες από το 2015

Αποκαλυπτικό είναι το ρεπορτάζ του Economist, το οποίο αναμεταδίδει η Deutsche Welle, σχετικά με το λαθρομεταναστευτικό ζήτημα και τις επιπτώσεις της συμφωνίας Ε.Ε. – Τουρκίας.

Όπως το θέτει το ρεπορτάζ:  «Ακόμη κι αν η προσφυγική συμφωνία έθεσε τέλος στην προσφυγική κρίση στο μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης, η επιβάρυνση για την Ελλάδα έχει αυξηθεί. Αιτούντες άσυλο […] πρέπει να παραμείνουν καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας εξέτασης της αίτησης στα νησιά. Αυτό θα διευκόλυνε, σε περίπτωση που κάτι τέτοιο κρινόταν απαραίτητο, την απέλασή τους στην Τουρκία. Ωστόσο πολλοί Έλληνες εκτιμούν ότι ο πραγματικός σκοπός είναι να επιβληθεί ο Κανονισμός του Δουβλίνου. Βάσει αυτού επιτρέπεται στα άτομα να κάνουν αίτηση για άσυλο μόνο στην πρώτη χώρα της ΕΕ στην οποία έχουν καταγραφεί. Στο παρελθόν πολλοί που είχαν φθάσει πρώτα στην Ελλάδα απέφευγαν να καταγραφούν εκεί. Αντ’ αυτού κατευθύνονταν σε άλλες χώρες της Ευρώπης προκειμένου να υποβάλουν εκεί αίτηση ασύλου».

Και συνεχίζει το ρεπορτάζ: «Από τότε που συνάφθηκε η συμφωνία για το προσφυγικό αιτούνται ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι άσυλο αμέσως στην Ελλάδα. Η χώρα έχει δεχθεί φέτος ήδη σχεδόν τετραπλάσιο αριθμό αιτήσεων σε σχέση με το 2015. Όποιος γίνεται δεκτός πρέπει να παραμείνει στην Ελλάδα και δεν επιτρέπεται να ταξιδέψει πουθενά αλλού στην ΕΕ έως ότου του χορηγηθεί η ελληνική ιθαγένεια».

Το ρεπορτάζ του Economist αποκαλύπτει αυτό που λένε τόσο καιρό οι Έλληνες. Οι συριζαίοι υπέγραψαν μία συμφωνία για την «σωτηρία της Ευρώπης», όπως – ανάλογα – στην περίπτωση του Μνημονίου καταδίκασαν την Ελλάδα για να σώσουν την Ευρώπη. Ειδικότερα, στην περίπτωση των λαθρομεταναστών, υπέγραψαν την παραμονή όλων των λαθρομεταναστών εντός της Ελληνικής Επικράτειας, όποιο κι αν είναι το κόστος για τους Έλληνες, για τους οποίους αδιαφορούν.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/deutsche-welle-h-ellada-echei-dechtei-tetraplasio-arithmo-arithmo-aithsewn#ixzz5WwSxvnnw

Exit mobile version