Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Αλβανική πρόκληση από τον Μπερίσα: Να καταργηθεί ο εορτασμός του “ΟΧΙ” στην Βόρειο Ήπειρο!

Αλβανική πρόκληση από τον Μπερίσα: Να καταργηθεί ο εορτασμός του “ΟΧΙ” στην Βόρειο Ήπειρο!

Ο αλβανικός ανθελληνισμός έχει ενιαίο και σταθερό στην ροή του χρόνου σχήμα, είτε πρόκειται για τον βασιλιά Αχμέτ Ζώγου, είτε για τον κομμουνιστή Ενβέρ Χότζα, είτε για τους «δημοκράτες» Έντι Ράμα, Σαλί Μπερίσα και οποιονδήποτε άλλον αλβανό πολιτικό. Ήταν η σειρά του Μπερίσα τώρα να δείξει το ανθελληνικό του πρόσωπο, καθώς με δηλώσεις του σε τηλεοπτική εκπομπή του καναλιού «PEPORT TV» ο πρώην αλβανός πρωθυπουργός ζήτησε να καταργηθεί (!) ο εορτασμός της Ελληνικής Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940 στα Ελληνικά Στρατιωτικά Κοιμητήρια της Βορείου Ηπείρου.

Συγκεκριμένα, ο Μπερίσα δήλωσε ότι ο εορτασμός του «ΟΧΙ» είναι μια σοβινιστική γιορτή (Festine shoviniste) με σαφή στόχο την Βόρειο Ήπειρο (Vorio Epirin), αναφερόμενος στα όσα συνέβησαν στους Βουλιαράτες το πρωί της 28ης Οκτωβρίου, με την δολοφονία του 35χρονου Βορειοηπειρώτη Κωνσταντίνου Κατσίφα από επίλεκτους της RENEA. Μιλώντας για τον σύγχρονο Εθνομάρτυρα, ο Μπερίσα είπε πως «ο Κατσίφας χρησιμοποιήθηκε ως βορά των σφαιρών. Το περιστατικό στους Βουλιαράτες ήταν ένα οργανωμένο σενάριο από τον κάτω γείτονά μας (Ελλάδα). Ήταν στρατιωτικός, μέρος των πιο ρατσιστικών εξτρεμιστικών κύκλων εναντίον των αλβανών. Ήταν ένα σενάριο για να αναδειχθεί η Βόρειος Ήπειρος», για να επαναλάβει στην συνέχεια την θέση του για κατάργηση του εορτασμού της Εθνικής Επετείου του «ΟΧΙ» στην περιοχή της Βορείου Ηπείρου όπου τώρα γιορτάζεται.

Καταλαβαίνουμε τον «πόνο» του γιατρού Μπερίσα, ο οποίος μέχρι το πρωί της 11ης Δεκεμβρίου 1990 ήταν φανατικός κομμουνιστής και έλεγε «απ’ έξω» τους λόγους του Ενβέρ Χότζα, για να μεταβληθεί την επόμενη μέρα σε αντικομμουνιστή, προετοιμάζοντας το πολιτικό μέλλον του στην μετακομμουνιστική Αλβανία. Ο «πόνος» του Μπερίσα έγκειται στο ότι το ξημέρωμα της 28ης Οκτωβρίου 1940 μαζί με τους ιταλούς εισέβαλαν και 6 τάγματα αλβανών συμπατριωτών του εναντίον της Ελλάδας, ελπίζοντας ότι σε αντάλλαγμα της υποτιθέμενης ιταλικής νίκης η Αλβανία θα έπαιρνε ως έπαθλο και το νότιο τμήμα της Ηπείρου.

Υπολόγισαν, όμως, χωρίς το Εθνικό Καθεστώς της 4ης Αυγούστου, την Ατσάλινη Θέληση του Ελληνικού Στρατού και την απίστευτη Εθνική Ομοιογένεια του Λαού των Ελλήνων, καθώς οι Ελληνικές Λόγχες σε διάστημα μερικών εβδομάδων απελευθέρωσαν για τρίτη φορά, κατά την διάρκεια του 20ου αιώνος, την σκλαβωμένη Βόρειο Ήπειρο.

Επομένως, είναι απολύτως αναμενόμενο να ενοχλείται σφόδρα από τον εορτασμό του «ΟΧΙ», ιδίως δε όταν αυτός γίνεται από τους Έλληνες που διαβιούν στην κατεχόμενη από τους αλβανούς Βόρειο Ήπειρο. Ό,τι κι αν κάνει ο διεφθαρμένος Μπερίσα (σκάνδαλο με «πυραμίδες» το 1997) δεν μπορεί να αλλάξει ούτε την Ιστορία, ούτε τον πόθο κάθε Συνειδητοποιημένου Έλληνα για Απελευθέρωση της Βορείου Ηπείρου.Και ο Κωνσταντίνος Κατσίφας ήταν ένας από αυτούς!

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/proklhsh-apo-ton-mperisa-na-katarghthei-o-eortasmos-tou-ochi-sthn-boreio-hp#ixzz5XPpSyBQ1

Exit mobile version