Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Η εξαϋλωση των τραπεζικών μετοχών οδηγεί σε μια ακόμη ληστρική ανακεφαλαιοποίηση

Η εξαϋλωση των τραπεζικών μετοχών οδηγεί σε μια ακόμη ληστρική ανακεφαλαιοποίηση

Σήμερα γίνεται ακόμη πιο επιτακτική η ανάγκη για την προστασία της Ελληνικής Οικονομίας από το ένα κόμμα της κλεπτοκρατικής μεταπολίτευσης με τα πολλά ονόματα (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κτλ), η μόνη πολιτική δύναμη που μπορούν να εμπιστευτούν οι πολίτες για την ομαλή ροή των οικονομικής ζωής τους είναι μια Εθνική Κυβέρνηση της Χρυσής Αυγής. Στις 20 Νοεμβρίου 2018 εξαϋλώθηκε για ακόμη μια φορά η αξία των συστημικών ξενοκρατούμενων τραπεζών στο χρηματιστήριο. Συγκεκριμένα η Τράπεζα Πειραιώς σημείωσε πτώση 3,09%, η Εθνική Τράπεζα έχασε 4,11%, η Eurobank υπέστη απώλειες 5,97%, ενώ η Alpha Bank έκανε ελεύθερη πτώση κατά 7,92%.

Υπενθυμίζουμε ότι οι τράπεζες στην Ελλάδα είναι ξενοκρατούμενες, επειδή με το κόλπο της μνημονιακής ανακεφαλαίωσης πέρασαν στον έλεγχο των διεθνών τοκογλύφων, ενώ παράλληλα το ελληνικό δημόσιο καθώς και αρκετοί ιδιώτες επενδυτές έχασαν τεράστια κεφάλαια. Επιπροσθέτως, η Εθνική, η Alpha Βank, η Eurobank και η Τράπεζα Πειραιώς χαρακτηρίζονται ως συστημικές επειδή οι διεθνείς τοκογλύφοι καθώς και το εγχώριο κλεπτοκρατικό τόξο που τις έχει χρησιμοποιήσει ως όχημα χρηματοδότησης (για παράδειγμα τα θαλασσοδάνεια της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ) δεν τις αφήνει να χρεοκοπήσουν με κάθε κόστος στον Έλληνα φορολογούμενο.

Μια ακριβώς τέτοια καταλήστευση των Ελλήνων φορολογούμενων συνέβηκε και σε αυτή την τρέχουσα περίπτωση με την περαιτέρω απαξίωση της χρηματιστηριακής αξίας των τεσσάρων συστημικών τραπεζών. Αναλυτικά από το 2013 όλες οι ανακεφαλαιοποιήσεις των τραπεζών έχουν κοστίσει 55 δισ. ευρώ εκ των οποίων τα 40 δισ. ευρώ ήταν κρατική συμμετοχή και τα 15 δισ. ευρώ ιδιωτικά κεφάλαια.

Με απλά λόγια ο μεγαλύτερος χαμένος είναι οι Έλληνες φορολογούμενοι μιας και το ελληνικό δημόσιο κάτω από τις κυβερνήσεις της μεταπολίτευσης έχει εκμηδενίσει τα 40 δισ. ευρώ της κρατικής συμμετοχής. Είναι άξιο σχολιασμού ότι το οικονομικό πόρταλ economistas.gr συγκρίνει το ποσό που χάθηκε στις ανακεφαλαιοποιήσεις της μεταπολίτευσης με χαράτσια ΕΝΦΙΑ για 16 ολόκληρα χρόνια. 

Παράλληλα με την απαξίωση του χρηματιστηρίου είναι σημαντική η διαπίστωση ότι τα επιτόκια καταθέσεων στις συστημικές ξενοκρατούμενες τράπεζες στην Ελλάδα είναι εξαιρετικά χαμηλά. Για παράδειγμα, σύμφωνα με στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος για τον Μάιο του 2018,  το μέσο σταθμισμένο επιτόκιο όλων των νέων καταθέσεων ήταν περίπου στο 0,3%. Δηλαδή μια προθεσμιακή κατάθεση 1000 ευρώ με δωδεκάμηνη διάρκεια θα αποφέρει σε ένα χρόνο τον εξευτελιστικό τόκο των περίπου 2,5 ευρώ!

Συμπερασματικά, οι πολίτες έχουν χάσει την εμπιστοσύνη τους στο ληστρικό κράτος της μεταπολίτευσης. Στα πρόσωπα των Τσίπρα και Μητσοτάκη βλέπουν άτομα επιεικώς άσχετα με την οικονομία που επηρεάζουν εξαιρετικά αρνητικά την σωστή διαβίωση τους.

Όμως το τραπεζικό σύστημα πρέπει να ανακάμψει από την καταστροφική λαίλαπα του μεταπολιτευτικού καθεστώτος. Η Λερναία Ύδρα της Μεταπολίτευσης, το ένα κόμμα με τα πολλά ονόματα που σε συνεργία με τους διεθνείς τοκογλύφους και τους επιθετικούς κερδοσκόπους επιζητεί να βάλει όλο και μεγαλύτερη τροχοπέδη στην οικονομική δραστηριότητα της Πατρίδας μας πρέπει να πάψει να υπάρχει. Η στυγνή κλοπή της εμπράγματης ιδιωτικής και δημόσιας περιουσίας των Ελλήνων πρέπει να σταματήσει.

Μόνο μια Εθνική Κυβέρνηση της Χρυσής Αυγής έχει την πολιτική βούληση για την επανασύσταση και εθνικοποίηση του τραπεζικού συστήματος, την επαναφορά της εμπιστοσύνης των επενδυτών στο χρηματιστήριο και την πραγματική επανεκκίνηση της οικονομικής ανάπτυξης στην Πατρίδα μας.

Θ. Γ. Κωστής

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/h-apokatastash-ths-empistosunhs-twn-politwn-sthn-ellhnikh-oikonomia-mporei#ixzz5XUdnbAlp

Exit mobile version